02:34, sob, 20. Apr

VIDEO: V Mariboru soba izzivov, ki ozavešča o nezdružljivosti alkohola in vožnje





Združenje DrogArt v Ljubljani že od leta 2010 ozavešča predvsem mlade o nezdružljivosti alkohola in vožnje. Letos pa so svojo dejavnost s pomočjo sofinanciranja Agencije RS za varnost prometa lansirali tudi v Mariboru.

"Pijano" zlaganje lončkov
“Pijano” zlaganje lončkov

Lansiranje projekta v Mariboru so pospremili s posebno izkustveno dinamiko. Obiskovalci sobe izzivov se bodo morali z uporabo tako imenovanih pijanih očal, ki simulirajo stanje pod vplivom alkohola, prebiti skozi različne izzive, ki na trezen pogled izgledajo enostavni, s pijanimi očali pa postanejo več kot zahtevni. Tisti, ki bodo uspeli rešiti “pijane izzive”, bodo dobili tudi simbolično nagrado. Namen zanimive izkušnje pa je, da bodo lahko na “trezni” koži preizkusili, kaj se v resnici dogaja z njihovimi motoričnimi sposobnostmi, kadar so pod vplivom alkohola.
S sobo izzivov v Mariboru sovpada tudi projekt After Taxi s katerim združenje DrogArt aktivno spodbuja odgovorne odločitve v prometu, saj tistim, ki pijejo, z brezplačnimi kuponi za vožnjo s taksijem zagotavlja varno pot domov. S tem preprečuje, da bi se sami usedli za volan.
Soba izzivov bo odprta od 13. do 17. decembra.

"Pijana" vožnja z avtomobilom
“Pijana” vožnja z avtomobilom

Več podrobnosti o sobi izzivov in preventivi pa v priloženem videu razloži Tanja Rudolf Čenčič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.