17:09, pet, 26. Apr

VIDEO: V občini Hoče – Slivnica izbrali športnika in športnico leta 2021





Letošnji prestižni nagradi najboljše športnice in športnika Občine Hoče – Slivnica v roke Neži Mesiček in Roku Bračku.

Letošnja slovesna podelitev naziva Športnik leta 2021, ki je potekala 25. marca 2022 v Kulturnem domu v Hočah, je bila ponovno pravi praznik športa v Občini Hoče – Slivnica. Celoletno delo in napori so na ta dan poplačani z druženjem, pohvalami in priznanji – ne glede na število medalj, pokalov in ne glede na osvojena mesta. Športniki, športni delavci in ostali, ki jim je šport blizu, so se zbrali in počastili športno slovesnost s svojo prisotnostjo.

Slovesnost podelitve športnik leta, ki jo je povezoval naš znani voditelj Matjaž Šeško, je bila poleg športnih prispevkov oplemenitena še z bogatim kulturnim programom. S svojim lepim glasom nas je skozi prireditev spremljala domačinka Julija Novak, ki je slovesnost začela z našo Zdravljico, zapela nam je pesem Nine Pušlar Kdo še verjame, Vlada Kreslina Z Goričkega v Piran in za zaključek še pesem Always Remember Us This Way od Lady Gaga.

Za razgibano dogajanje na odru so poskrbela deklice Športnega kluba Favorit z ritmično gimnastiko. V točki Uno so nastopile Zara Povoden, Tjaša Jagodič in Elli Cof, dekleta, ki so zmagovalke državnega prvenstva v skupinskih sestavah v vaji brez rekvizita leta 2021 in članice slovenske reprezentance. Tudi v točki Čaroben rekvizit so nastopila dekleta: Zara Povoden, dobitnica bronaste kolajne v kategoriji kadetinje na Državnem prvenstvu 2021, Taša Jagodič, državna prvakinja leta 2021 v kategoriji kadetinje, in  Elli Cof, dobitnica bronastega odličja na mednarodnem tekmovanju v Budimpešti v letu 2022 ter dobitnica bronaste kolajne na prvenstveni tekmi v kategoriji kadetinje.

V zahvalo za trud jim Športna zveza Občine Hoče-Slivnica vsako leto podeli priznanja za športne dosežke v preteklem letu. Podeljena so bila priznanja in plakete na več področjih:

Najboljša športnica leta 2021 je postala Neža Mesiček, predstavnica Judo kluba Apolon.

Že vrsto let trenira judo in dosega odlične rezultate. Na državnem prvenstvu za kadetinje je v letu 2021 dosegla 1. mesto, prav tako na državnem prvenstvu za mlajše kadetinje. 2. mesto si je priborila na državnem prvenstvu za mladinke, 3. mesto pa za članice. Na državnem pasovnem prvenstvu je bila druga. Na mednarodnih turnirjih v Bolgariji in v Splitu je dosegla 1. mesto za kadetinje, na turnirju Koroška open je bila prva med mlajšimi kadetinjami. Na mednarodnem turnirju Iršičev memorial je bila prva kar v treh kategorijah: med mlajšimi kadetinjami, kadetinjami in članicami. Neža je tudi skupna zmagovalka Slovenskega pokala v konkurenci mlajših kadetinj.

Najboljši športnik leta 2021 je Rok Bračko.

Na evropskem prvenstvu v Izmirju v Turčiji je skupaj s soigralcem Rokom Možičem postal evropski prvak do 20 let v odbojki na mivki. To je njun že drugi veliki uspeh, saj sta pred dvema letoma na evropskem prvenstvu do 18 let v avstrijskem Badnu osvojila srebro. Na turnirju svetovne serije odbojke na mivki v Ljubljani je med člani dosegel drugo mesto, na članskem državnem prvenstvu pa je dosegel tretje mesto. Na državnem prvenstvu odbojke na mivki do 20 let si je priboril drugo mesto, peto pa na evropskem prvenstvu do 23 let. Po izboru Odbojkarske zveze Slovenije je bil proglašen za najboljšega igralca odbojke na mivki za leto 2021. Rok je tudi kapetan slovenske odbojkarske reprezentance do 20 let.

Najboljša ekipa leta 2021 so OK Formis članice.

Članice Odbojkarskega kluba Formis so v prejšnji sezoni v 1.b-državni odbojkarski ligi za ženske osvojile prvo mesto, ki pa žal ni prinašalo direktne uvrstitve v 1. a-državno odbojkarsko ligo oz. med 8 najboljših ženskih ekip v Sloveniji. V času korone se mlade Formiske niso predale in tako so v pravkar končanem prvenstvu v 1. b-državni odbojkarski ligi za sezono 2021/2022 spet osvojile končno prvo mesto in si tako pridobile ponovno možnost za uvrstitev med najboljše ekipe v Sloveniji.

Nagrada za vse te dosežke je tudi vpoklic mladih Formisk v kadetsko in mladinsko reprezentanco ter nazadnje še štirih na širši izbor članske reprezentance Slovenije, kar je dokaz, da se s trdim delom lahko želje mladega športnika tudi uresničijo.

Ekipo sestavljajo: Žana Ivana Halužan Sagadin (kapetanka), Žana Godec, Lana Zupan, Tinkara Šteharnik, Julija Grubišič Čabo, Nika Milošič, Nika Fišer, Tina Fišer, Adela Škoflek, Neja Bračič, Taja Natek, Ana Mojca Krajnc, Naja Divjak, igrale so še: Teja Bavdaž, Ronja Štampar, Lana Daks, Tjaša Babič, Lina Stražišar in Marija Čićić.

Perspektivna športna ekipa dečkov leta 2021 so starejši dečki OK Hoče.

Starejši dečki Odbojkarskega kluba Hoče v sezoni 2021/22 zasedajo trenutno 1. mesto v 2. ligi. V skupini A se prvi dve ekipi iz vsake skupine uvrstita na kvalifikacijski turnir (6 ekip). Najboljši dve ekipi s tega turnirja se nato pomerita z zadnjo in predzadnjo ekipo iz 1. zvezne lige za uvrstitev na zaključni turnir državnega prvenstva osmih najboljših ekip.

Šest članov ekipe starejših dečkov je bilo izbranih v regijsko reprezentanco Štajerske in Pomurja, ki je na tradicionalnem turnirju v Kranju osvojila 2. mesto. Izbrani člani iz ekipe OK Hoče: Lauch Bjorn Arik, Luka Ivančič, Vid Ornik, Erik Pipuš, Maj Podjaveršek in Jaka Žunko. Ekipi starejših dečkov Odbojkarskega kluba Hoče.

Naslov Perspektivna športna ekipa deklice leta 2021 so OK FORMIS mala odbojka.

Generacija deklic letnik 2008 in 2009, ki je pred dvema letoma osvojila naslov državnih prvakinj v mini odbojki, je morala tokrat po nizu zmag v svoji zadnji tekmi na državnem prvenstvu v mali odbojki športno priznati poraz in se zadovoljiti s srebrno medaljo. Naslov državnih podprvakinj med 48 ekipami iz vse Slovenije je lep dosežek, ki ni ostal neopažen, saj je bilo kar sedem deklic vpoklicanih v regijsko reprezentanco Štajerske s Prekmurjem. Najmlajše Formiske so znova dokazale, da jih povezujeta izjemen ekipni duh ter neizmerna želja po dokazovanju, ki jih žene naprej do novih zmag in uspehov.

Ekipo so sestavljale: Maša Zupan, Maša Divjak, Ana Šalamon, Eva Lukman, Pia Ajdič, Neža Brečko, Iza Toplak Perovič, Gala Lah, Taja Karakaš Korošec, Tjaša Kmetec, Zala Kacjan, Lana Brljak, Zala Badrov in Maša Frešer.

Perspektivna športnica za leto 2021 je postala Živa Soršak, članica Judo kluba Apolon.

Rojena je leta 2008 in obiskuje osnovno šolo Dušana Flisa Hoče. Živa je bila v kategoriji do 16 let državna prvakinja v letu 2021. V Slovenskem pokalu za leto 2021 je dosegla drugo mesto kot druga najboljša v vsej konkurenci. Dosegla je prvo mesto kar na petih turnirjih: Novoletni turnir Celje, Pokal Bežigrada Ljubljana, Guštanj open 2021, Pokal Ptuja, Baumgartnov pas Maribora 2021 in Nagaoka Ljubljana 2021. Na pokalu Komende je bila druga, tretje mesto pa je dosegla na Pokalu Nove Gorice.

Jani Černe, član Judo kluba Apolon je postal Perspektivni športnik leta 2021.

Rojen je leta 2009 in obiskuje osnovno šolo Dušana Flisa Hoče. Jani je postal državni prvak leta 2021 in je zmagovalec skupnega slovenskega pokala v kategoriji starejših dečkov U–14. V letu 2021 je zmagal na šestih turnirjih: Split, Bežigrad Ljubljana, Guštanj open, Ptuj, Nagaoka Ljubljana in Mini Nagaoka Ljubljana. Na pokalu Komende in Nove Gorice je dosegel drugo mesto pri starejših dečkih.

Zaslužni športni delavec v letu 2021 je Miran Drofenik.

Miran Drofenik je že več kot 15 let član Avto-moto društva Orehova vas, kjer opravlja dela gospodarja. Skrbi za izgled poligona in ogromno pripomore k organizaciji treningov, predvsem za pravilno delovanje namakalnega sistema. Ta funkcija mu je pisana na kožo, saj je zelo deloven in marljiv; kot vesten in zanesljiv član društva je lahko vzor vsem mlajšim članom.

Za izredne dosežke v vrhunskem športu je nagrajen Uroš Planinšič.

Uroš Planinšič je zrasel v domačem okolju, ki ga je pred leti prerasel, zato je takrat prestopil v OK Maribor, s katerim je po več kot 20 letih ponovno prinesel pokal za naslov državnih prvakov nazaj v Maribor. Kot prvi organizator igre je znatno pripomogel k temu uspehu. S tem si je klub tudi priboril igranje v ligi prvakov, kjer so nastopali proti najboljšim evropskim klubom.

Uroš je dokaz, da se da s trdim in zavzetim delom doseči velike rezultate. Pot iz Hoč v ligo prvakov je dosežek, ki je lahko inspiracija za vse mlade športnike, ki prihajajo in vidijo, da se da doseči vse, vendar je za to potrebno veliko truda in samodiscipline.

Za izredne dosežke v vrhunskem športu je nagrajen Rok Knaflič.

Član Judo kluba Apolon Rok Knaflič je v letu 2021 dosegel prvo mesto na državnem prvenstvu med kadeti in mladinci. V članski konkurenci si je na državnem prvenstvu priboril tretje mesto in drugo med mlajšimi člani. Prvo mesto je dosegel tudi na treh mednarodnih turnirjih: Baumgartnov pas za člane in kadete ter Iršičev memorial za kadete. Tudi na Pokalu Ptuja 2021 je postal zmagovalec. Kot udeleženec Evropskega pokala v Poreču je zmagal proti reprezentantu Hrvaške.

Za izredne dosežke v vrhunskem športu je nagrajen Tilen Demšič.

Tilen je član Avto-moto kluba Orehova vas. V letu 2021 je dosegel tretje mesto na državnem prvenstvu v motokrosu v razredu 125 ccm. Na svetovnem prvenstvu v Grčiji pa je v istem razredu dosegel 22. mesto. Sodeloval je tudi na dirkah državnega prvenstva Hrvaške in Madžarske. Redni treningi, trdo delo in talent so bili ključni za uspeh in rezultate.

Priznanja so prejeli tudi vsi nominirani športniki in klubi: Marija Gomaz, Nik Eljon Jarc, Lara Dogša, Tjana Vodušek, Tjaša Krajnc, Lorena Buser, Luka Jaklin, Nogometna šola ROHO, Nogometna šola ROHO U10 in Odbojkarski klub Formis – starejše deklice.

Čestitke nagrajencem sta izrekla tudi oba govornika v začetku prireditve: predsednik Športne zveze Občine Hoče – Slivnica Bojan Geiser in župan dr. Marko Soršak.

Vir fotografije: Občina Hoče – Slivnica

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.