00:42, sob, 27. Apr

VIDEO: V občini Sveti Andraž že letos nove kolesarske poti





Občina Sveti Andraž pri načrtovanju kolesarskih poti sledi trendu Slovenskih goric in se povezuje z drugimi občinami. Izgradili bodo tri kilometre kolesarske poti od Trnovske vasi proti Cerkvenjaku, Sveti Trojici in proti Lenartu.

Ob cesti od Trnovske vasi do Drbetincev bo nastala nova kolesarska pot.

Gradnja kolesarskih poti od občine do občine

Župani enajstih občin, ki sodelujejo v projektu Kolesarske povezave, so namreč konec januarja podpisali vloge za potrditev projekta in jih nato posredovali ministrstvu za infrastrukturo za pridobitev evropskih sofinancerskih sredstev. Izgradnja kolesarskih poti je pomembna tako z vidika prometne varnosti kot tudi turizma. Z ukrepi v okviru projekta se želi na področju kolesarjenja izboljšati pogoje za kolesarjenje, povečati delež kolesarjenja, povečati prometno varnost ter varnost kolesarjev.

V Svetem Andražu tri kilometri novogradnje kolesarske poti

V občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah bo zgrajene okrog 3 km novogradnje kolesarske poti. Objavljeno je že javno naročilo, rok za oddajo je 3. maj 2021, pričetek izgradnje se predvideva 1. septembra 2021. Pridobljena so vsa potrebna dokumentacija in zemljišča za pričetek izgradnje. Projekt je sofinanciran na podlagi Dogovora za razvoj regije, kjer lahko občine za ta projekt pridobijo 80 odstotkov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in 20 odstotkov iz proračuna Republike Slovenije. Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah je vključena v traso 3 – Trnovska vas-Vitomarci-Cerkvenjak-Osek Sv. Trojica-Lenart Porčič. Vrednost investicije v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah znaša dober milijon evrov z okrog 3 kilometre
kolesarskih poti. Na trasi 7 bo zgrajena kolesarska pot v širini 2 metra + mulda in na trasi 8, 3 metre + bankina.

Za razvoj kolesarskega turizma

S tem in drugim projektom, pri kateremu bodo zgradili tudi postajališče in razgledni stolp, si obetajo tudi nadaljnji razvoj kolesarskega turizma. Nove pridobitve pa bodo veseli tudi domačini, saj bodo imeli večjo prometno varnost. Več o obeh projektih pa je spregovorila tudi županja Svetega Andraža v Slovenskih goricah Darja Vudler Berlak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.