03:35, čet, 25. Apr

VIDEO: V Račah pohvalili izvedbo državnega prvenstva v standardnih plesih, plesalci in plesalke pa so nam povedali to …





Plesna šola Samba iz Maribora je v športni dvorani v Račah uspešno izvedla državno prvenstvo v standardnih plesih, na katerem so tekmovali najboljši slovenski plesni pari in solistke v več kategorijah.

Državno prvenstvo za standardne plese je bilo izjemno pomembno za plesalce in plesalke, ki so pred polfinalnimi tekmovanji opravili svečani mimohod.  Natalija Banovič,  vodja Plesne šole Samba je dejala, da se prvi z državnega prvenstva avtomatsko uvrstijo na svetovno prvenstvo, prav tako pa gredo tja tudi prvi z rating lestvice.

Tekmovala je tudi paraplesalka Martina Smodiš, ki že vrsto let sega po najboljših rezultatih. “Zame je ples na nek način življenja, način, da se sprostim od vsakdanjega stresa in ena lepa oblika umetnosti,” nam je povedala. Pred nekaj leti se je v Slovenijo prav za Martino zbiralo prostovoljne prispevke za poseben invalidski voziček, s katerim pleše in sega po najboljših rezultatih.  Sama je namreč pri plesu dosegla več uspehov. “Najbolj sem ponosna na večratni naslov državnega prvaka v svoji kategoriji pa recimo na tretje mesto na tekmovanju svetovnega pokala v Genovi leta 2021,” nam je povedala.  Plesali so tudi mlajši plesalci, mnogi med njimi plešejo že več let in trdno trenirajo, da bi lahko dosegli čim več. Obenem pa gledajo kot pravi športniki na tekmovanje precej realno.

Sicer pa je bil zadovoljen, da so tekmovanje ponovno pripravili v Račah, podžupan občine Rače-Fram Sebastijan Soršak, ki je pohvalil Plesno šolo Samba za odlično organizacijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.