17:53, čet, 25. Apr

VIDEO: V Radljah ob Dravi Uroš Stoklas postavlja Guinnessov rekord v 24-urnem neprekinjenem kegljanju





V Bowlingu centra bajta v Radljah ob Dravi se je danes, 15. aprila, Uroš Stoklas ob 16. uri lotil postavljanja Guinnessovega rekorda v 24-urnem neprekinjenem kegljanju.

Pred pričetkom nam je povedal, da to počne zase, saj si želi doseči svoje cilje. Športnik je že od malega. Najprej je bil obetaven smučar, a ga je pri tem ustavila bolezen. Usmeril se je v kegljanje, kjer je v svetovnem merilu dosegel vse, kar je lahko. Pohvali se lahko z devetimi zlatimi medaljami na svetovnih prvenstvih in pokalih.

Skupaj je osvojil 34 medalj, šestkrat je postal svetovni klubski pokalni prvak in trikrat svetovni pokalni prvak. Ker ne spi na lovorikah in vedno išče nove izzive, si je sedaj zadel nekaj, kar si še ni nihče. Njegova želja je podreti Guinnessov svetovni rekord v 24-urnem kegljanju.

Povedal je, da se vedno loteva drznih stvari in do ideje je prišel po tem, ko mu je nekdo predlagal, kaj pa če bi to storil.

Predsednik kegljaškega kluba Radlje Marjan Šol nam je povedal: “Že nekaj let je to tlelo, ko je Uroš prihajal na naš turnir v Radlje, in solastnik objekta je rekel, zakaj pa to ne bi storili.” 

Podprl ga je tudi župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik. “Pomoč mu dajejo največji asi kegljanja v svetovnem merilu. Lahko rečemo, da je zbrana creme de la creme v svetovnem merilu.”

Podprla sta ga tudi priznani hrvaški kegljač Nikola Dragaš in Zavarko Vili.

Kako se je vse skupaj začelo pa v posnetku spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.