00:14, čet, 2. Maj

VIDEO: V Rušah vre zaradi prodaje parkirišča, županja ne prisluhne željam občanov





V zadnjih dveh dnevih je ogromno prahu v Rušah dvignila informacija, da je Občina Ruše dala na dražbo dve parceli, ki zajemata makadamsko parkirišče pri Pošti in Lekarni. Kandidat za župana Gibanja Svoboda in občinski svetnik Darko Knez je celo predlagal sklic izredne seje, da se to prepreči. A županja v zakonskem roku seje ne namerava sklicati.

Županja Ruš Urška Repolusk je dala na dražbo parkirišča, ki je v neposredni bližini Pošte in Lekarne, to pa vnaša nemir med Rušane. Podpisujejo peticijo, želijo da se dražba prekliče. Županja Urška Repolusk želj občanov ne želi slišati, oziroma jih sliši, ampak dražbe kljub jasnim indicem, ne namerava preklicati.

Županja Urška Repolusk poudarja, da so občinski svetniki tako ali tako potrdili v enem izmed sklepov na seji v začetku tega leta. S tem želi poudariti, da so za prodajo odgovorni svetniki. A vemo, da gradivo predlaga županja. In na seji so točko potrdili le za las, za je glasovalo devet svetnikov, ostali je niso podprli.

Županja ne namerava sklicati zahtevane izredne seje

S svojimi razlagami le prelaga odgovornost, še vedno pa ne želi prisluhniti željam Rušanov, ki so ob parkirišču že v prvi uri na veliko podpisovali peticijo. Prav tako ne prisluhne svetnikov, ki so ji po pravilni poti podali zahtevo za sklic izredne seje. A županja Urška Repolusk je v zakonskem roku ne namerava sklicati.

Varščino vplačal le en interesent, ki pa ga županja ne želi razkriti

Županja odgovor na to, zakaj ne prekliče seje, glede na to, da so tik pred vrati lokalne volitve in je ne ponovijo kasneje, odgovarja, da tega ne bo storila, ker že imajo vplačane varščine. Pravno gledano to ni utemeljen razlog, saj bi kljub vplačanim varščinam lahko javno dražbo preklicala. A več kot očitno je njen osebni interes, da se izvede. Nenehno poudarja, da so vplačane varščine, ko pa novinarji želimo konkretne odgovore, koliko interesentov je le-to vplačalo, pa pove, da le en. In kdo? Urška Repolusk odgovarja: “Ne bom zdaj o tem govorila.” V svojih odgovorih se županja sama zapleta.

Torej očitno prevlada želja po denarju, ki ga bo dal zasebni investitor, nad željami občanov, ki ob parkirišču zbirajo podpise, ki jih je veliko Rušanov že oddalo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.