05:27, sob, 11. Maj

VIDEO: V Selnici ob Dravi razstava ob 70-letnici Maksimiljana Sternada – Milča





V Hramu kulture v Selnici ob Dravi so ob njegovi 70-letnici, otvorili razstavo likovnih del Maksimiljana Sternada – Milča, katerega dela krasijo tudi kabinet Predsednika Republike Slovenije, Urad predsednika vlade Republike Slovenije, Slovenski urad za evropske zadeve in pisarne tekaterih evropskih poslancev.

Razstava Maksimiljana Sternada - Milča
Razstava Maksimiljana Sternada – Milča

Njegovo likovno ustvarjanje je razpeto med Selnico ob Dravi in Rogaško Slatino. Imel je več samostojnih in skupinskih razstav v Nemčiji, Španiji in Sloveniji. Razpet med tradicijo in večnim iskanjem optimizma je Milč stopal v raziskovanju temeljnega človeškega vprašanja – biti. Njegova grafika ima tradicijo. Motivno je najtesneje povezana s pokrajino in ljudmi, iz katere je Milč izšel in v kateri še vedno išče inspiracije.
Jubilejna razstava ob 70. letnici rojstva Maksimiljana Sternada Milča ima pregledni značaj, saj zajema tako njegovo krajinsko in vedutno kot tudi tihožitno in žanrsko figuralno motiviko v tehniki akrila na platnu. Posebnost tokratne predstavitve pa so tudi risbe z ogljem iz njegovih neštevilnih skicirk. Več o razstavi pa v priloženem video prispevku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.