11:40, pet, 26. Apr

VIDEO: V Vrtcu Kungota so bili na obisku paraolimpijci in pevec Trkaj, otroci so se preskusili v različnih športnih, družabnih disciplinah





V vrtcu v Kungoti so gostili paraolimpijce, državne reprezentante, ki so otroke vodili pri preskušanju v njihovih disciplinah.

Na športno prireditev pa je prišel tudi Rok Terkaj – Trkaj, ki je skupaj z otroki zapel himno paraolimpijcev. Otroci in njihovi starši so potem, ko so otroci zapeli in zaplesali s Trkajem, stopili na športne površine, kjer so jim paraolimpijci pokazali, kako se igra odbojka sede, meče pikado, ki pa je bil prilagojen za otroke, in še druge športne aktivnosti. Športniki pa so se predstavili tudi naši ekipi.

V Vrtcu Kungota sicer izvajajo dva projekta, s katerima je bil tokratni obisk povezan. Prvi projekt se imenuje Mali sonček in izhaja iz športnega programa Zlati sonček. Predstavlja njegovo posodobitev in razširitev in je namenjen otrokom od drugega do šestega leta starosti. Sestavljen je iz štirih stopenj, ki se sistematično nadgrajujejo in dopolnjujejo. Njegov namen je obogatiti program na področju gibanja v vrtcu s sodobnimi gibalnimi/športnimi vsebinami. Drugi projekt je Korak k Sončku, tega pa izvajajo tudi v šoli, ne samo v vrtcu. Njegov temeljni cilj je udejanjanje pravic vseh otrok, da hodijo skupaj v šolo in ozaveščanje družbe o vključevanju drugačnih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.