06:39, čet, 25. Apr

VIDEO: Vijoličasti NK Maribor samozavestno na gostovanje v Glasgow





Mariborski nogometaši so z letališča Edvarda Rusjana odleteli novim uspehom naproti. Tokrat jih čaka tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa, na kateri se bodo v škotskem Glasgowu merili z ekipo Rangers FC. Kot je poudaril trener Darko Milanič, bo moral biti Maribor evropski in najti način za pozitiven rezultat. Uspehu na pot pa so nogometašem zapeli tudi vijol’čno opremljeni otroci.

Tako so mariborskim nogometašem ob prihodu na letališče zapeli otroci, ki se udeležujejo dnevnega varstva v mariborskem Domu Danice Vogrinec (program se uvršča med mnoge aktivnosti, ki jih izvajajo v sklopu Večgeneracijskega centra Štajerska).
https://www.facebook.com/televizijabktv/videos/888484738012613/

Tekma na Škotskem bo samo polčas
V Glasgow je odpotovalo 22 igralcev: Handanović, Pirić, Cotman, Šuler, Ivković, Uskoković, Doumbia, Viler, Klinar, Kolmanič, Vrhovec, Dervišević, Pihler, Cretu, Hotić, Kramarič, Bajde, Vršič, Mešanović, Tavares, Mlakar in Zahović. Zaradi poškodbe sta ostala doma Milec in Rajčević, prvič je na evropsko gostovanje odšel Klinar. Zgodovina dosedanjih gostovanj Maribora na Škotskem pa je lepa, nenazadnje so tam doživeli prvi “evropski super trenutek“, kot ga je poimenoval trener Milanič. Tudi Marko Šuler je poudaril, da so spomini lepi, a da na dosedanjih uspehih ne morejo spati. “Takrat je bil en drugačen Glasgow in zdaj je tudi drugačen Maribor. Spomini so lepi, ampak je treba naredit nove,” je dejal Šuler. Oba računata na dober rezultat, brez konkretnih napovedih o številu golov na eni ali na drugi strani. Poudarjata pa, da je gostovanje zgolj polčas tretjega kroga kvalifikacij, kajti končni “izplen” bodo priigra(va)li v domačem Ljudskem vrtu. Več v video izjavah.

Marko Šuler, obrambni igralec NK Maribora:

Darko Milanič, trener NK Maribora:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.