19:29, čet, 28. Mar

VIDEO: Zakaj (tolikokrat) kosijo ob Pekrskem potoku?





Potem ko smo v uredništvo prejeli anonimko bralca K., ki opozarja, da naj bi pri Pekrskem potoku potekala nesmiselna košnja trave, smo preverili dejstva. Na Snagi odgovarjajo: “To je zadnja košnja, ki mora biti opravljena še pred zimo.”


Video smo posneli v času košnje 26. oktobra 2017 ob 8:15.

Mnenje bralca K.: “Nesmiselni stroški”
Bralec se zgraža, da zaposleni podjetja Snaga ob OŠ Leona Štuklja travo kosijo vsake tri tedne. V zadnjih dveh mesecih, ko trava naj ne bi zrasla za več kot 2 cm, pravi, da so kosili že štirikrat. Prepričan je, da s tem povzročajo nesmiselne stroške občanom oz. MO Maribor in, da s košnjo pretiravajo že več let.

Vir: Bralec K.
Vir: Bralec K.

Najprej premalo, zdaj preveč?
Košnji pri Pekrskem potoku se Snaga posebej pozorno posveča, saj so bili v preteklem obdobju deležni kritik, da je tisti del zelo zanemarjen. “Nikakor pa ne uničujemo zelenic, ki so tam. Je tudi res, da je to zadnja košnja v letošnji sezoni, ampak moramo jo opraviti še pred začetkom te zime oz. pred začetkom mrzlega obdobja,” pojasnjujejo v Snagi. Obrazložili so tudi, da so stroški košnje predvideni v proračunu MO Maribor in da je košnja pri Pekrskem potoku redno delo podjetja Snaga, s čimer dodatnih stroškov niso povzročili.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.