09:39, pet, 26. Apr

VIDEO: Zaradi snega kaos na cestah, pločnikih in ulicah. Zimska služba je svoje delo začela ob pol enih ponoči





Obilno sneženje je povzročilo danes veliko težav v prometu. Na cestah in avtocestah se promet odvija zelo počasi, predvsem v jutranjih urah so tudi avtobusi imeli veliko zamud. Mnogi vozniki osebnih vozil pa so prav tako zaradi nespluženih cest in upočasnjenega prometa prihajali na cilj z zamudo. Kako pa je kaj z delovanjem zimske službe?

Na zasneženih in dopoldan še nespluženih ulicah v središču Maribora smo vprašali mimoidoče, ali so zadovoljni s stanjem na ulicah in pločnikih ter ali so imeli kaj težav pri prevozu. Težave so se vsekakor pojavile. Opozorili pa so, da so ljudje velikokrat premalo previdni pri hoji po zasneženih ulicah in pločnikih ter premalo pozorni na dogajanje okrog sebe. Vsi po vrsti pa so zamujali zaradi snega in menijo, da bi lahko bilo boljše in hitreje sčiščeno.

Naša ekipa pa je pri Nigradu, ki izvaja zimsko službo, preverila, kako so se danes lotili pluženja in čiščenja cest in pločnikov. Mišo Pušnik, vodja avtoparka pri Nigradu, je povedal, da so se aktivirali ob pol enih ponoči, ko so šla na cesto njihove ekipe, vseh 80 enot. Čez dan pa so se jim pridružile še druge skupine, v katerih je 65 delavcev. Povedal je, da je sneg ves čas padal, a da so do jutra uspeli vse posipati. Izpostavil je, da nimajo težav, a da je največ snega zapadlo v višjih legah, kjer še vedno plužijo.

Še vedno pa velja opozorilo za vse voznike, ki so parkirali vozila ob cesti ali na cesti in tako otežkočili pluženje. Pušnik pravi, da se vsako leto ukvarjajo s tem. Zgodi se, da kakšnega dela ceste zaradi tega ne splužijo, ker ga ne morejo. Po planu nadaljujejo pluženje in se skušajo vrniti na nesplužen del čim hitreje. Pri tem pa postanejo občani velikokrat zelo nestrpni.

Sneženje naj bi v prihodnjih dneh postopoma ponehalo. Ponoči bodo tako nizke temperature, da bodo to noč zanesljivo še ceste posipali z materialom, tako da bi morala jutri biti pot v službo, šolo in po opravkih bolj enostavna in lažja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.