16:29, sob, 18. Maj

VIDEO: Zbiranje pomoči v Mariboru, znane so podrobnosti





Danes se je v Mariboru odvila novinarska konferenca, kjer so predstavili začetek zbiranja humanitarne in materialne pomoči v MO Maribor za Ukrajino in ukrajinske begunce v drugih državah.
Na novinarski konferenci so sodelovali Samo Robič, poveljnik Civilne zaščite Maribor, Romana Rožman, po pooblastilu vodja Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje MO Maribor in Jelka Vrečko, vodja Kabineta župana MO Maribor.

Jelka Vrečko je povedala, da so na voljo ob prihodu beguncev tudi občinske namestitvene kapacitete, preko Hostla Pekarne ter kapacitet JMMS. Romana Rožman je dodala, da bodo zbirali prehranske artikle, higienske pripomočke, komplete prve pomoč in material za prvo pomoč in gasilska reševalna oprema. Pomoč bo zbiralo pet krajevnih skupnosti in mestnih četrti: KS Kamnica, MČ Center, MČ Tezno, MČ Studenci in MČ Tabor. Z akcijo bodo pričeli 8. marca in bo trajala do 15. marca, ob torkih in četrtkih. Ura zbiranja bo med 12. in 16. uro.

Samo Robič, poveljnik Civilne zaščite Maribor: “Civilna zaščita na državnem nivoju ni aktivirana, to se mi zdi pomembno poudariti, da se ne bi ustvarilo panike. Delujemo humanitarno in zaradi tega sodelujemo pri aktivnostih, ki jih izvaja MO Maribor.” 

Več podrobnosti v posnetku spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.