04:12, sre, 8. Maj

VIDEO: Žive jaslice v Sveti Trojici navdušile Trojičane in druge obiskovalce





V Sveti Trojici v Slovenskih goricah so uprizorili žive jaslice tako, da so se nastopajoči odpravili po glavnem trojiškem trgu in na posameznih postajah uprizorili posamezne epizode, kako Marija in Jožef iščeta prenočišče.

Turistično društvo Svete Trojice je s številnimi nastopajočimi pokazalo pot, iskanje prenočišča, vse dokler nista Marija in Jožef prišla do hleva z jaslicami. Nato pa so prišli sveti trije kralji. Manjkal pa ni niti zbor angelov, niti pevski zbor KUD Sveti Frančišek. Celotno zgodbo je od začetka do konca pripovedovala Nataša Bauman. V vlogi Marije je bila Tatjana Klobasa, v vlogi Jožefa pa Jože Ploj.

Nekaj nastopajočih pa nam je povedalo, kako so tekle priprave. Darja Šuta, predsednica Turističnega društva Sveta Trojica, je povedala, da so se Trojičani že navadili, da decembra pripravijo nekaj času primernega, tako da so času in epidemiološkim razmeram primerno odločili za žive jaslice. Ob tem pa so izkoristili še čudovito kuliso osrednjega trga. Tatjana Klobasa se je domislila uprizoritve živih jaslic pri maši, nastopila pa je tudi kot Marija. Jože Ploj pa nam je povedal, da je v vlogi Jožefa, predvsem pri rojstvu, zelo ganjen.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.