00:18, pet, 29. Mar

VIDEO: Župan Marko Soršak napoveduje še en mandat





Prvo uradno napoved kandidature za župana Občine Hoče-Slivnica je danes najavil aktualni župan Marko Soršak. Kot največji presežek dosedanjega dela je izpostavil področje komunalne infrastrukture, kjer da so naredili več kot njegovi predhodniki v 16 letih. Za prihodnja štiri leta pa opozarja, da bo nujno preprečiti bankrot občin.

Soršak tudi tokrat kandidira kot neodvisni kandidat s podporo volilcev (podpise oz. izpolnjene obrazce podpore bodo uradno pričeli zbirati jutri, 5. septembra, pri krajevnem uradu v Hočah), bo pa njegova lista “Znamo.Zmoremo! Marko SORŠAK” kandidirala za stolčke v občinskem svetu občine Hoče-Slivnica.

Že pred štirimi leti, ko je prvič kandidiral za župana in zmagal, si je za cilj postavil dva mandata. “Nadaljujem tisto, kar sem obljubil,” je dejal ob današnji napovedi (ponovne) kandidature na letošnjih lokalnih volitvah. Kot enega osrednjih razlogov je navedel dobro dosedanje delo svoje ekipe. “Tudi zunanji so ocenili, da gre za razvojno občino in z razvojem želimo nadaljevati“, je pojasnil. Podrobnosti v njegovi video izjavi.

Neodgovornost države lahko privede do bankrota občin
Ob napovedi kandidature je spomnil na največje presežke dosedanjega mandata:
1. napredek gospodarstva, “ne gre samo za en projekt, ki ga dostikrat mediji prikazujejo, ampak gre tudi za gospodarski forum in mrežo, kjer vsakemu podjetniku, ki je pripravljen biti v naši Občini, pomagamo ustvarjati zaposlitve,” razlaga Soršak.
2. ureditev infrastrukture, “v vodovod se je v tem mandatu več vložilo kot prej v 16 letih“, dodaja, a hkrati izpostavlja, da gre za omejene rezultate zaradi finančne podhranjenosti. “Treba bo pritisnit verjetno že decembra na novo vlado, da uredi financiranje, ker s tem, ko so občine podhranjene, ni podhranjena občinska uprava ali župan, ampak vsi občani torej posledično vsi državljani Republike Slovenije. To je obvezno treba spremenit, ker na dolgi rok pomeni to zaton občin, bankrot občin,” je dejal Soršak. Če bo dobil še en mandat zato napoveduje spremembo na prihodkovni strani občinskega proračuna, ki ga mora v večji meri (na)polniti država. Več v njegovi video izjavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.