22:42, pet, 26. Apr

VIDEO: Župan občine Hoče – Slivnica od države pričakuje izpolnitev zaveze iz memoranduma





Hoški župan Marko Soršak je informacijo z gospodarskega ministrstva, da bo Magna vrnila državno subvencijo skupaj z obrestmi, označil za dobro novico za državo.

Hkrati pa poteza Magne kaže, da gre za resnega partnerja, ki na tej lokaciji še vidi priložnost v prihodnosti, je dejal. Od države pričakuje izpolnitev zaveze iz memoranduma.

Soršak je glede na besede gospodarskega ministra Matjaža Hana, da so uspeli iztržiti še 3,6 milijona evrov obresti, izrazil upanje, da bo država vsaj ta del denarja namenila za izpolnitev memoranduma. S slednjim se je država ob dogovoru z Magno zavezala k nadgradnji kanalizacije med Hočami, Miklavžem in Mariborom, ki bi koristilo tako občanom teh občin kot tamkajšnjim podjetjem.

Poslali bodo dopis

Ministru Hanu bodo zato župani v zvezi s tem poslali dopis ter ga prosili za sestanek, saj so prepričani, da jim je uspelo najti primeren vir financiranja.

Država bi namreč morala že pred časom poskrbeti za nadgradnjo kanalizacije, leta 2021 je vlada po Soršakovih besedah že rezervirala okoli 100.000 evrov za pripravo projektne dokumentacije, a se tudi to vse doslej še ni uresničilo.

Magna je marca zaradi spremenjenih razmer na trgih ustavila proizvodnjo v hoški lakirnici. Napovedala je, da bo na lokaciji od nekaj več kot 100 ostalo 50 zaposlenih, ter da nameravajo tam vzpostaviti podporno-razvojno središče za svoje druge lokacije po svetu.

Han je danes sporočil, da so se z Magno dogovorili za vračilo državne subvencije za lakirnico v Hočah. Družba bo vrnila vseh 18,5 milijona evrov subvencije in še 3,6 milijona

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.