11:49, čet, 25. Apr

VIDEO: Župani Spodnjega Podravja podpisali pogodbo celovite obnove vodovodnega sistema





Včeraj, v sredo, 12. januarja 2022, je več županov in projektant na Ptuju slavnostno podpisalo Pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije DGD in PZI za projekt Celovita obnova vodovodnega sistema Spodnje Podravje – Sklop 1.

Gre za pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije DGD in PZI za projekt Celovita obnova vodovodnega sistema Spodnje Podravje – Sklop 1 – Izdelava projekta za povezovalne cevovode s skupno infrastrukturo in objekte s tehnološko opremo za pripravo pitne vode (filtri za železo in mangan).

Osnovni cilji projekta predmetne projektne dokumentacije so: izboljšanje varnosti in zanesljivosti oskrbe s pitno vodo, zagotovitev večje zanesljivosti oskrbe z zdravstveno ustrezno pitno vodo aktivno zaščito vodnih virov, izboljšanje tlačnih razmer na vodovodnem sistemu, zmanjšanje zdravstvenega tveganja pri oskrbi s pitno vodo, zmanjšanje motenj v oskrbi zaradi interventnih popravil okvar na vodovodnem omrežju, zmanjšanje izgub vode ter zmanjšanje stroškov, vgraditev kvalitetnih in ustreznih cevovodov ter opreme, izboljšanje požarne varnosti.

V projektu sodelujejo občine naročnice: Mestna občina Ptuj in občine Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Gorišnica, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Majšperk, Markovci, Podlehnik, Starše, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Trnovska vas, Zavrč, Žetale, Videm. Izvajalec pa je Dr. Duhovnik d.o.o. Ta je bil izbran na podlagi postopka javnega naročanja, ki ga je po pooblastilu vseh navedenih občin izvedla Mestna občina Ptuj.

“Gre za projektiranje, novogradnje in rekonstrukcije cca. 237 kilometrov vodovodnih cevi, torej to je res ogromen zalogaj”

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je po podpisu pogodbe poudarila, da “gre za pomemben dan, da se je v vsem času usklajevanj in pregovarjanj pa tudi iskanja najugodnejših ponudb, kar je bistvenega pomena, končno uspelo dogovoriti in izpeljati ta razpis za celovito obnovo vodovodnega sistema.” Z izvajalcem Dr. Duhovnikom d. o. o. so tako podpisali pogodbo. “Gre za projektiranje, novogradnje in rekonstrukcije cca. 237 kilometrov vodovodnih cevi, torej to je res ogromen zalogaj,” je še dejala Gajškova in dodala, da so res lahko zadovoljni, da je prišlo do podpisa. Izrazila je še željo, da bi vsa dela tekla nemoteno. Omenila je tudi vrednost skupne pogodbe za izvajanje teh storitev skupaj z DDV-jem znaša 550.000 evrov.

Primož Duhovnik, predstavnik izvajalca Dr. Duhovnik d.o.o., pa je ob podpisu dejal, da gre za velik vodovodni sistem Spodnjega Podravja, saj obsega kar 19 občin. Zastavljeno delo bodo izvedli, je rekel in dodal, da “je Sklop 1, ki bo omogočil transport vode do najbolj oddaljenih občin, zaživel in, jasno, mi bomo storili vse, da se pitna voda oziroma voda v tem letu kot beseda čim večkrat še uporabi”. Zahvalil se je vsem županjam in županom za priložnost.

Župan Občine Videm Branko Marinič je izpostavil, da so na ta podpis čakali kar deset let, v katerih je bilo veliko usklajevanj. Pravi, da je zagotavljanje pitne vode pomembno in da je pomembno tudi, da ta voda teče po novejših ceveh. V občini Videm se bodo lotili tistih območjih in transportnih povezav, ki pomenijo transport med občinami.

Stanislav Glažar, župan Občine Hajdine, pa je izpostavil, da so prišli do podpisa po dveh letih usklajevanj. V Hajdini imajo največje število globinskih vodnjakov, zato je še toliko bolj pomembno, da je do pogodbe prišlo.

Županja Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler Berlak je prav tako zadovoljna podpisa pogodbe.: “Prepričana sem, da je podpis pogodbe pripeljal k cilju, ki smo ga vsi zasledovali vrsto let. Kljub temu, da smo imeli majhne nesporazume, mislim, da je pomemben ta cilj, ki bo danes dosežen.”

Župan Občine Destrnik Franc Pukšič je dejal, da je vesel, da so podpisali pogodbo, ob tem pa je dejal še, da je bila prva cena za izvedbo višja in da je vesel, da zdaj podpisujejo pogodbo, ki vsebuje nižjo ceno. Poudaril je še, da se je sam angažiral zaradi tega, ker ima občina Destrnik stare vodovode, tudi uničene vodovode.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.