15:28, pet, 17. Maj

»Vijol’čna kri za vse ljudi«





NK Maribor je že peto leto organiziral krvodajalsko akcijo “Vijol’čna kri za vse ljudi” z UKC Maribor in Rdečim križem Maribor. V prejšnjih letih se je za darovanje krvi odločilo več kot 500 darovalcev. Da bodo tudi letos številke takšne pa je zagotovo pokazal že dopoldanski obisk.

Navijači vseh starosti so se udeležili današnje krvodajalske akcije, ki jo vsako leto organizira NK Maribor. Da je potreba po krvi vedno prisotna se zavedajo vsi, tako organizatorji, kot tudi krvodajalci. Veliko je bilo takšnih, ki pridejo vsako leto, pa tudi takšnih, ki so bili na krvodajalski akciji prvič.

WP_20160905_10_58_14_Pro

Odziv je bil dober, prišli so navijači vseh starosti. So se pa tokrat v vlogi navijačev znašli nogometaši vijoličastih, ki so prišli spodbujat vse krvodajalce in se jim zahvalit za podporo.

WP_20160905_11_09_54_Pro

Vsak darovalec krvi je prejel unikatno darilo, ob tem pa so lahko podpisali tudi pristopno izjavo o darovanju organov v sklopu projekta “Vijol’čna je ljubezen večna“, ki je nadgradnja akcije “Vijol’čna kri za vse ljudi“.

Projekt sicer izvaja NK Maribor v sodelovanju z Zavodom RS za presaditve organov in tkiv – Slovenija Transplant. Skupaj premikajo meje humanitarnosti. Kot so zapisali na svoji spletni strani, so dosegli že spoštljivo številko: 345 vijol’čnih darovalcev. Pristopno izjavo o darovanju organov po smrti lahko podpisujejo osebe po dopolnjenem 15. letu, z osebnim dokumentom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.