12:57, čet, 18. Apr

Vijoličasti na derbi v Stožice po tri točke





Sanjski uspeh z uvrstitvijo med nogometno elito vijoličasti kombinirajo z nadaljevanjem domačega prvenstva. Že to nedeljo jih čaka nov preizkus – večni derbi z Olimpijo. Vijoličasti imajo jasen cilj: osvojiti tri točke.

Tekmec je v tej sezoni zelo uspešen na domačem igrišču. Dobiva malo zadetkov. Ima veliko zveznih igralcev z veliko posesti. Do zdaj so pokazali dobre predstave. Mi moramo igrati na krilih energije, v odlični formi smo, fantje komaj čakajo na tekme. Mi smo vedno dobri na tekmah, ko moramo tekmovati. Tudi tokrat bo tako. Nič drugega ne pride v poštev,” je bil jasen trener NK Maribora Darko Milanič. Ljubljančane so analizirali s spoštovanjem. Milanič pravi, da že ima nekaj zamisli, kako se lotiti nedeljske tekme, a o tem še ne razmišlja na glas: “Vse njihove tekme smo gledali. Moramo se prešteti. Videti, v kakšnem stanju smo, sproti se bomo odločili za enajsterico.

Prav tako je s spoštovanjem o Olimpiji govoril tudi obrambni igralec NK Maribora Marko Šuler. “Gre za zelo resno ekipo. Zelo so me presenetili. Stojijo zelo dobro, imajo poštimane stvari. Novi trener je prinesel nove dimenzije, igrajo bolj evropsko. Kljub temu, Maribor je Maribor. Imamo svojo računico. Smo v tempu, ki nam ustreza in smo si ga želeli“, je dejal. Večna tekmeca sta trenutno (po šestih krogih prvenstva) točkovno izenačena na vrhu prvenstvene lestvice. Tako NK Maribor kot NK Olimpija imata po 16 točk in sedem točk naskoka pred najbližjimi zasledovalci.

nk mb_navijaci schalke

Pričakovanja v Stožicah
Na nedeljski tekmi v Stožicah pričakujejo veliko navijačev. Doslej so prodali 6000 vstopnic, v dogovoru z mariborskim klubom pa so jih 400 namenili za navijaško skupino Viole in 200 za preostale navijače vijoličnih. Zaradi visokega tveganja na tekmi ne bodo točili alkohola, gledalci pa bodo morali ob vstopu na stadion pokazati osebni dokument. Tekma, na kateri bo sodil Damir Skomina, bo v nedeljo ob 20.20.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.