17:28, čet, 28. Mar

Vijoličasti po premoru znova na stare tirnice





Nogometaši Maribora so začeli s pripravami na spomladanski del prvenstva. Po 19 odigranih tekmah imajo devet velikih točk naskoka pred branilci naslova ljubljansko Olimpijo, trener Darko Milanič pa ob začetku priprav poudarja, da si želi spomladi nadaljevati jesenski niz zmag.

nk maribor, darko milanič (1)

“Naš primarni cilj je, da obdržimo jesenske predstave. Treba se je spomniti, kaj smo delali, kako smo se obnašali in zagrabiti za delo. Pomembno je, da ostanemo enotni tudi v trenutkih, ko vse ne gre, kot bi si želeli. Polsezona je bila odlična, kar se tiče izidov, igre in zadetkov. Če sem takrat govoril, da si želim dolgo serijo zmag, zdaj pravim, zakaj je ne bi podaljšali. Zmagali smo na petih tekmah zaporedoma in zakaj ne bi še na šesti, sedmi in osmi,” je ob druženju z novinarji razmišljal Milanič.

Prvo priložnost za podaljšanje niza bodo imeli Mariborčani zadnji februarski konec tedna, ko v Ljudski vrt prihaja Mura.

Kot pravi prvi strateg vijoličastega kolektiva, na treningih pričakuje motivirane in spočite nogometaše. Za božično-novoletno obdobje pravi: “Kdor se ni zabaval in sprostil, s tem je bilo nekaj narobe. Trenerji smo dobili informacije, kaj so igralci počeli in mislim, da bo vse ‘štimalo’, kot je treba. Po odmoru vedno čakaš, da se vrneš v sredino v kateri se dobro počutiš. Energija se akumulira. Mislim, da to čutijo vsi.”

Prvi teden priprav bodo nogometaši opravili doma, ko jih čakajo medijske obveznosti in zdravniški pregledi, nato gredo v Moravske toplice. “Nato se spet vračamo domov in veliko bo odvisno od vremena. Potem gremo še v Turčijo. Čaka nas tudi nekaj močnih tekem, kar je zelo dobrodošlo. Tam se pokaže karakter moštva, ki je nujen. Neradi pa igramo tekme, kjer je vse skupaj prelahko. Želja je, da se merimo z boljšimi. Nato pa začetek sezone, ki bo zelo pomemben.”

Med nasprotniki na štirih pripravljalnih tekmah, ki jih bodo Mariborčani v prvi polovici februarja predvidoma odigrali v Turčiji, so tudi moskovski CSKA in Crvena zvezda.

Milanič, ki bo ekipi pozimi pridružil štiri mlade nogometaše, se še predobro spomni lanske sezone, ko je naslov odšel v Ljubljano. Pretirano zaradi lanskih dogodkov ni zaskrbljen: “V športu ne moreš kopirati zadev. Vsak trening in tekma prinašata nekaj novega. Lani smo imeli kar nekaj težav s poškodbami pomembnih igralcev, in upam, da bo letos teklo vse, kot mora teči. Želimo si, da bi bili 23. februarja, ko začnemo, v top formi.”

“Na treningih se bomo posvečali zadevam, ki so nam jeseni prinesle dobre izide. To bomo skušali nadgraditi. Vemo, kaj hočemo, želimo si ekipo, ki se zna odzvati na situacijo na igrišču in vsi morajo vleči v isto smer. Na tem bomo delali od prvega treninga naprej. Konkurenca je velika. Gledati moramo tudi na Evropo, ki bo tu vsak čas,” o nalogah na in ob zelenici še pravi Milanič.

Ta se je po jesenskem delu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem pogovoril tudi o sestavi ekipe, o tem koga želi zadržati in “za koga bi bilo dobro, da gre kam igrat. Zdaj, ko se to začenja pomlad, bomo skušali to realizirati”.

Seveda pa tudi Milanić čaka na prestopni rok, ko se bo dokončno oblikovala ekipa. “Prestopni rok je zelo dolg. A v resnici se vse dogaja v zadnjem tednu in na koncu bomo čakali, kaj se bo zgodilo. A zame to bistveno ne spreminja načina dela, saj smo v vsaki sezoni prilagajali strategijo fantom, ki so na voljo. Mi delamo, kot da bomo vsi ostali v klubu.”
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.