15:54, čet, 2. Maj

Vijoličasti s porazom končali evropsko sezono





Nogometaši Maribora so v 6. in zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov doma izgubili proti nemškemu Schalkeju z 0:1 (0:0), s čimer so osvojili četrto mesto v skupini G in končali evropska tekmovanja v sezoni 2014/15.

nk mb

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev: 13.000, sodniki: Marciniak, Sokolnicki, Rostkowski, Borski, Waijda (vsi Poljska).
* Strelec: 0:1 Meyer (62.).
* Maribor: J. Handanović, Rajčević, Viler, Arghus, Filipović, Sallalich (od 65. Mendy), Ibraimi (od 83. Zahović), Stojanović (od 76. Vršič), Bohar, Mertelj, Tavares.
* Schalke: Fährmann, Kirchhoff, Höwedes, Aogo, Učida, Fuchs, Höger (od 88. Ayhan), Barnetta (od 56. Meyer), Neustädter, Choupo-Moting, Huntelaar (od 90. Friedrich).
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeč karton: /.

Mariborčani so včeraj v razprodanem Ljudskem vrtu odločali o svoji usodi. Zmaga bi jim prinesla nadaljevanje v evropski ligi, a so bili gostje iz Gelsenkirchna premočni. Na drugi tekmi skupine je Chelsea s 3:1 premagal Sporting, zmagal v skupini in bo skupaj s Schalkejem igral v spomladanskem delu tekmovanja, Sporting pa se seli v evropsko ligo.

V peti minuti so bili prvi nevarni gostje, ko je z 18 metrov poskusil Tranquillo Barnetta, ki je streljal mimo leve vratnice. Minuto kasneje je Petar Stojanović z desne strani meril v sredino, a je bila obramba gostov na mestu. V 11. minuti je Agim Ibraimi po podaji Mitje Vilerja iz obrata meril preko gola. Štiri minute kasneje so spet poskusili domači, Marcos Tavares je streljal po tleh s kakšnih 25 metrov, a je bil Ralf Fährmann na mestu.

nk mb

V 17. minuti je dobro posredoval Viler, ko je imel priložnost Klaas-Jan Huntelaar. Minuto kasneje je Barnetta z glavo poskusil premagati Jasmina Handanovića, a je meril mimo gola. V 23. minuti so imeli Mariborčani lepo priložnost, ko je najprej poskusil Arghus, nato pa odbito žogo skušal pospraviti še Tavares, a je bil na poti do gola obakrat Japonec Acuto Učida. V 27. minuti so bili domači spet nevarni, Sintayehu Sallalich je prodrl po sredini, podal na levo, a je Viler od daleč meril previsoko. V 38. minuti je Tavares na levi pred golom Schalkeja našel Vilerja, ki pa je le nastreljal Učido. Minuto kasneje je poskusil Ibraimi, a meril naravnost v roke nemškega vratarja.

Tudi gostje niso bili brez možnosti, čeprav so več od igre imeli domači. Hiter protinapad Schalkeja se je v 40. minuti končal za Handanovićevimi vrati. Gostje so bili spet nevarni ob koncu prvega polčasa, ko podaja v sredino ni našla zaključka. V zadnjih minutah prvega dela so Mariborčani spet lepo kombinirali, Bohar je podal nazaj v prazen prostor, a na 13 metrih ni bilo mariborskih napadalcev. Neposredno zatem je s samostojnim napadom poskusil Huntelaar, a streljal preko gola.

nk mb

V drugem polčasu so prvi zapretili domači, Tavares je sam prodrl po levi strani, slabo podal do Boharja, ta mu je žogo vrnil, a je bil strel proti nemškim vratom preslaboten. V 56. minuti so gostje zgrešili 100-odstotno priložnost, Handanović je bil že premagan, a je žoga zadela vratnico, z golove črte pa jo je Aleksander Rajčević izbil na desno, kjer je Sallalich s preigravanjem razrešil nevarno situacijo.

V 62. minuti je goste v vodstvo popeljal Max Meyer, ki je v igro vstopil le šest minut pred tem. Marco Höger je podal pred gol, Handanović je žogo izbil pred Huntelaarjem, a je Meyer odbito žogo prejel na nogo in premagal mariborskega vratarja. V 75. minuti so se spet prebudili domači, Viler je pobegnil po levi, našel Filipovića, ki pa je imel na poti do gola na poti pregosto obrambo Nemcev.

V 85. minuti je z leve po podaji Boharja poskusil Dare Vršič, a meril mimo desne vratnice vratarja Fährmanna. Dve minuti kasneje sta kombinirala Tavares in Bohar, a ostala brez zaključnega strela. Čeprav se Mariborčani kljub zadetku zaostanka niso predajali, so v zadnjih minutah tekme delali vse preveč napak, Nemci pa so na drugi strani strnili vrste in brez popuščanja domačim niso dovolili izenačenja.

nk mb

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.