12:05, pon, 29. Apr

Vinag prodan za 1,96 milijona evrov





Poslovno celoto družbe Vinag v stečaju je danes na dražbi v Ljubljani kupila družba Zag 2008 za 1,96 milijona evrov.

Na dražbi, katere se je ob zastopnici Zag 2008 udeležil tudi Američan slovenskih korenin James Lukezic, ki bi lahko bil dejanski kupec, je sodelovala tudi družba Šampionka z direktorjem Sebastjanom Vežnaverjem.

FOTO: STA (Gregor Mlakar)
FOTO: STA (Gregor Mlakar)

Družba Zag 2008, katere lastnica je po podatkih Ajpesa prek družbe Apres uradno Mojca Perhavc iz Ljubljane, je kupila poslovno celoto, ki jo sestavljajo stara klet v središču Maribora, nova klet v Košakih ter vinogradi na treh lokacijah in oprema. Kupnino mora poravnati v dveh mesecih.

Izklicna cena na dražbi z zviševanjem cene je bila postavljena pri 1,8 milijona evrov, zviševala pa se je po koraku 20.000 evrov. Vežnaver je dražil do 1,94 milijona evrov, najvišjo ceno pa je postavila družba Zag 2008, ki jo je zastopala odvetnica Katja Peček.

Lukezic, ki je na dražbo prišel skupaj s Pečkovo, izjav danes ni želel dajati. Ali je dejanski kupec, uradno ni znano, stečajni upravitelj Simon Prelogar pa je po dražbi dejal, da bi – glede na to, da se je Lukezic omenjal kot potencialni kupec in se dražbe udeležil -, lahko bil on.

Upravitelj je z doseženo ceno “glede na razmere in potek postopka” zelo zadovoljen.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.