07:48, pet, 26. Apr

Voda za Mariborčane dražja, direktorju vodovoda pa služben avto za 50 tisoč evrov





Mariborski župan mora zaradi izstopa nekaterih svetniških skupin iz koalicije po incidentu z domnevnim fizičnim obračunom nad mladoletnikom iskati vse več kompromisov, zaradi česar se je še pred sejo odločil z dnevnega reda umakniti predvideno občutno podražitev vozovnic za Pohorsko vzpenjačo, korak nazaj pa je moral stopiti tudi pri podražitvi pitne vode.

Če je sprva bilo predvideno, da bi se položnica za vodo za povprečno gospodinjstvo povišala za 1,55 evra, štiričlanska družina pa bi za vodo po novem mesečno odštela 2,91 evra več kot doslej, bodo svetniki zdaj hkrati s podražitvijo odločali še o tem, da bi občina gospodinjskim uporabnikom do konca leta subvencionirala 30 odstotkov cene, za kar naj bi iz proračuna namenili 135.000 evrov, od tega 90.000 evrov iz letošnjega.

Cena pitne vode v Mariboru bo višja

O tej temi se je na seji razvnela prava debata, najbolj je svetnikom bodlo v oči, da Mariborski vodovod dela dobiček, Mariborčanom pa bi dvigovali položnice. Drugi še bolj skrb vzbujajoča stvar pa je, to da so pred kratkim oddali na Mariborskem vodovodu javno naročilo za 50 tisočakov, ki bo namenjeno za rabo direktorju.

“Na nivoju holdinga smo direktorji dobili unificirane pogodbe, kjer imamo možnost nabave službenega vozila. Tam je možnost ali nabaviš električno ali dizelsko ali bencinsko. Ker je v sklopu trajnostnega razvoja in pa znižanja CO2, vsekakor zaželeno da z eklektičnimi vozili ne onesnažujemo okolja ne. Električno vozilo, ki ga omenjate je eno cenejših, da se razumemo ne. Razen če se pogovarjamo o Dacii Sandero, tak da to je dosti denarja, ne bom rekel da ni, ampak ni to zdaj vozilo ki bi bilo neke klase oh in ah in sploh. Niti slučajno,” je na vprašanje kaj bo mesto imelo od tega da si on kupuje električno vozilo za 50 tisoč evrov odgovoril direktor Mariborskega vodovoda Miran Jug.

“Torej gre za ljudski avto, če sem razbral prav,” po odgovoru Juga doda župan Saša Arsenovič, Jug pa ga dopolni: “Gre za Volkswagna, če vam lahko povem no.”

Sicer pa so na koncu debate, z 25 glasovi za mestni svetniki potrdili Elaborat o oblikovanju cen storitev oskrbe s pitno vodo v mestni občini Maribor za leto 2022.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.