12:39, ned, 19. Maj

Vodenje Energetike Maribor z današnjem dnem prevzel Jože Hebar

Vodenje Energetike Maribor, enega pomembnejših energetskih podjetij v regiji, je z današnjim dnem prevzel Jože Hebar.

Mariborčan, diplomirani inženir elektrotehnike z več kot dvema desetletjema izkušenj na vodstvenih položajih v slovenskih in mednarodnih podjetjih, kjer je uspešno vodil razvojne in infrastrukturne projekte ter prispeval k inovacijam na več področjih, v Energetiko Maribor prinaša kombinacijo inženirskega znanja in inovativnega razmišljanja ter vodstvenih izkušenj in veščin. Njegova zavezanost k trajnostnemu razvoju in zeleni energiji bo nedvomno pripomogla tudi k utrditvi položaja družbe Energetika Maribor na trgu in njene vloge v zelenem prehodu.

Temeljna zaveza družbe ostaja zagotavljanje kakovostnih energetskih storite

“Glavno izhodišče in temeljna zaveza družbe ostaja zagotavljanje kakovostnih energetskih storitev za prebivalce Maribora in okolice. Kljub določenim negotovostim na trgu energentov ohranjam vizijo povečanja energetske učinkovitosti, vključevanja naprednih tehnologij, razvoja inovativnega delovnega okolja in spodbujanja trajnostnih energetskih rešitev, ki bodo koristne tako za podjetje kot za lokalno skupnost,” je ob današnjem nastopu funkcije direktorja Energetike Maribor povedal Jože Hebar.

Ob tem je napovedal, da bo Energetika Maribor iz Skupine JHMB nadaljevala z ambicioznimi razvojnimi projekti, med katerimi so vgradnja visokotemperaturne toplotne črpalke Pristan, ki je v sklepni fazi, izgradnja lesno-biomasne kotlovnice na sedežu družbe in postavitev sončnih elektrarn na več lokacijah v Mestni občini Maribor.

Kot ključni izziv bližnje prihodnosti pa Hebar prepoznava izgradnjo objekta za energetsko izrabo odpadkov, s čimer bi mesto naredilo velik preboj na področju energetske samooskrbe ter krožnega gospodarstva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.