12:22, ned, 19. Maj

Vozil pijan in se zaletel v betonski prepust, dve osebi poškodovani





Včeraj, okrog 19.20, so bili mariborski policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju Cirkulan.

45-letnik je vozil od Dolan proti Cirkulanam, ko je zapeljal na nasprotni vozni pas ter trčil v betonski propust. V trčenju sta se voznik in sopotnica lažje telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je moški vozil pod vplivom alkohola (0,95 mg/l alkohola v izdihanem zraku).

Policisti PP Gorišnica v zvezi s prometno nesrečo nadaljujejo z zbiranjem obvestil, še sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

Veliko je vožnje pod vplivom alkohola

Vse prometne udeležence policisti pozivajo k doslednemu spoštovanju prometnih predpisov: “Najpogostejši vzroki prometnih nesreč s telesnimi poškodbami so na našem območju sicer neprilagojena hitrost, neupoštevanje pravil o prednosti in nepravilna stran/smer vožnje. Alkohol je še vedno ključni sekundarni vzrok prometnih nesreč na območju PU Maribor – delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč je v prvih šestih mesecih letošnjega leta znašal 8,6 %, alkohol pa še posebej izstopa pri prometnih nesrečah z najhujšimi posledicami.”

Policisti PU Maribor bodo, tudi glede na izstopajoče primere kršitev, predvsem glede prekoračitev hitrosti vožnje in vožnje pod vplivom alkohola, ta konec tedna sicer izvedli poostren nadzor na tem območju. Nekaj preventivnih nasvetov, pa najdete na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.