19:11, pet, 3. Maj

Voznik tovornega vozil na avtocesti vozil pod vplivom kokaina





Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj dopoldne na avtocesti, na območju Celja, opazili voznika tovornega vozila, ki je zelo nezanesljivo vozil.

“Z voznikom so na avtocestnem počivališču Lopata izvedli postopek. Ker je bil preizkus z alkotestom negativen so vozniku odredili še hitri test za droge, ki je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom kokaina. Strokovni pregled je voznik odklonil,” so sporočili iz PU Celje.

Vozniku so celjski prometni policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Na Okrajno sodišče v Celju pa podali obdolžilni predlog. Za omenjeni prekršek je predvidena globa v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk.

Prepovedane droge, podobno kot alkohol, bistveno poslabšajo zmožnost voznika za varno udeležbo v prometu. Vožnja pod vplivom kokaina pri voznikih vzbuja pretirano samozavest, njihovo vedenje pa je nepredvidljivo, kar je na avtocesti, kjer so hitrosti visoke, gostota prometa pa velika, še posebej nevarno, poudarjajo.

Voznik, ki je prevoze opravljal za samostojnega podjetnika ni vozil le pod vplivom prepovedane droge pač pa je imel v digitalnem tahografu vstavljeno kartico, ki je potekla že februarja letos, zaradi česar smo mu izrekli še 2.000 € globe, dodajo.

Zoper samostojnega podjetnika, za katerega je voznik opravljal prevoze, pa sledi hitri postopek z izdajo odločbe v znesku 4.000 €.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.