00:23, sob, 4. Maj

Vreme: Na severovzhodu jasno, drugod bo vreme spremenljivo oblačno





Danes bo v severovzhodni Sloveniji precej jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem na Primorskem, sredi dneva in popoldne pa tudi v osrednji Sloveniji, bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Vir: pixabay.com

Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na vzhodu do 25 stopinj Celzija. Ponoči se bo povsod razjasnilo, ponekod po nižinah bo proti jutru nastala kratkotrajna megla. V petek bo precej jasno. Nekaj več oblačnosti bo le v hribovitih krajih zahodne Slovenije, tam bo možna tudi kakšna kaplja dežja. Čez dan bo pihal zahodni do jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 22 do 25, na vzhodu do 28 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo sončno in toplo, pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo se bo oblačnost spet povečala, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in Balkanom je območje enakomernega zračnega tlaka. V višinah se nad severnim Sredozemljem še zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bodo predvsem v krajih zahodno in južno od nas še nastajale krajevne plohe in nevihte. Več sonca bo proti vzhodu. V petek bo sončno, nekaj oblačnosti bo le v hribih severovzhodne Italije ter zahodne Hrvaške.

Biovreme: Danes bo sprva vreme zmerno obremenilno vplivalo na počutje ljudi, čez dan pa bo obremenitev postopno popustila. V petek bo vpliv vremena na počutje ljudi ugoden.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.