16:54, ned, 23. Jun

VRHUNSKO: Anže Lanišek tudi danes na stopničkah!

Avstrijec Stefan Kraft (266,1 točke) je zmagovalec tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal in norveške turneje na Holmenkollnu. Drugo mesto je po sobotni zmagi tokrat zasedel slovenski as Anže Lanišek (257,8), tretji pa je bil Poljak Dawid Kubacki (257,7).

V finalu sta nastopila le dva Slovenca. Lanišek je podobno kot v soboto, ko se je s tretjega prebil na prvo mesto, tokrat s četrtega napredoval na drugo in zabeležil že 12. stopničke v sezoni. Štirikrat je zmagal, šestič je bil drugi, ima pa še dve tretji mesti.

“Skoki so na zelo visoki ravni, zato moram biti zadovoljen. Mogoče so bili današnji skoki malce pozni, kljub temu pa sem se pustil odnesti. To je to, kar šteje. Užival sem,” je v prvi izjavi za RTV Slovenija po tekmi dejal Lanišek. Ta je tretjič zapovrstjo, to mu je uspelo tudi na tekmi v prejšnji sezoni, stal na odru za zmagovalce na sloviti skakalnici na Holmenkollnu.

Lanišek ve, da še ima rezerve

“Največ rezerv imam sam pri sebi, ‘nastavitve’ v glavi, kot jim rad rečem. Na vsaki tekmi moram biti pri vsakem skoku še bolj prepričan vase. Moji cilji so celo sezono isti in ne bodo se spreminjali. Treba je iti zgolj iz skoka v skok in uživati. Že včeraj sem bil pomirjen, danes tudi. Veseli me, da gre tako naprej,” je po drugem mestu dodal Lanišek.

V skupnem seštevku svetovnega pokala se mu je kljub temu približal Kraft. Ta je slavil 28. zmago v karieri, skupno pa je kar 92-krat stal na odru za zmagovalce. S tem se je izkušeni Avstrijec izenačil s Poljakom Adamom Malyszem, več jih ima le Finec Janne Ahonen (108.)

Slovenski as ima na tretjem mestu v seštevku 1276 točk, Kraft je pri 1258. Na vrhu sta še naprej neulovljiva Granerud (1738) in Kubacki (1448). Do konca sezone bo še sedem posamičnih tekem.

Tudi Timi Zajc med najboljšimi

Na drugem mestu je 26-letni Domžalčan tudi v seštevku norveške turneje. Po šestih serijah ima 14,6 točke zaostanka za vodilnim Kraftom. Tretji je danes sedmouvrščeni Norvežan Halvor Egner Granerud, ki za Domžalčanom zaostaja 2,5 točke. Na petem mestu je Timi Zajc z 31 točkami zaostanka za Kraftom. Danes je v finalu svetovni prvak iz Planice nastopil nekoliko slabše in s šestega mesta padel na končno deseto.

Ostali Slovenci niso nastopili v finalu. Domen Prevc je bil 31., Rok Masle 35. in Žiga Jelar 42. Že v dopoldanskih kvalifikacijah pa je obstal Lovro Kos.

Naslednja postaja norveške turneje bo Lillehammer. Tam se bodo moški pomerili na dveh tekmah, in sicer v torek in četrtek, ženske pa bodo tam tekmovale v ponedeljek in sredo.
VIR:STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.