23:45, čet, 2. Maj

VRHUNSKO: Janja Garnbret že na začetku olimpijske sezone z zmago!





Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je zmagala na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v okrožju Keqiao v Shaoxingu na Kitajskem. Garnbret se je v finale zavihtela kot vodilna v kvalifikacijah in polfinalu z največ možnostmi za zmago. V finalu je le še potrdila status najboljše športne plezalke.

Petindvajsetletna Korošica je števec zmag v svetovnem pokalu premaknila na številko 42, kar je največ med vsemi.

Garnbret se je po številu uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu izenačila z Južnokorejko Jain Kim. Obe imata po 62 uvrstitev na stopničke. Več jih ima le Japonka Akiyo Noguchi 68.

Slovenska plezalka je bila zanesljiva že v ponedeljkovih kvalifikacijah. S preplezanimi vsemi petimi balvani do vrha, najboljša je bila tudi v polfinalu, ko je kot edina od polfinalistk uspešno rešile tri od štirih balvanskih problemov. Na vrhu razpredelnice pa je ostala tudi po prepričljivem finalnem nastopu, ko tekmice niso dohajale njenega tempa.

Svetovni pokal za Garnbret letos ni v ospredju, njen prvi cilj so OI

Druga slovenska polfinalistka Mia Krampl, ki je bila 13. po kvalifikacijah, je v polfinalu ostala na repu dvajseterice, potem ko ni osvojila niti enega od štirih bonusov.

Svetovni pokal za Garnbret letos ni v ospredju, njen prvi cilj so OI, kjer bo napadala drugo olimpijsko zlato, potem ko si je že lani zagotovila vozovnico za Pariz.

Na Kitajskem bo konec tedna nastopila še v Wujiangu v težavnosti, junija se bo pred avgustovskim nastopom na OI udeležila svetovnega pokala v Innsbrucku.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.