14:07, sob, 18. Maj

VRHUNSKO: Slovenca poskrbela za smučarsko poslastico v Söldnu





Nad Söldnom se je danes začel 57. svetovni pokal v alpskem smučanju. Slovenski as Žan Kranjec je veleslalomsko tekmo začel vrhunsko, saj je končal na zmagovalnih stopničkah.

Žan Kranjec je zaostal le za za vodilnim že po prvi vožnji, Švicarjem Marcom Odermattom, ki je danes zmagal, saj je bil daleč najhitrejši v skupnem seštevku obeh tekov. Drugi, kot zapisano je bil naš, Žan Kranjec, ki je prav tako prikazal dve odlični predstavi, kot tretji pa je končal Norvežan Henrik Kristoffersen.

Zelo se je izkazal tudi Hadalin

Drugi Slovenec na današnjem veleslalomu, Štefan Hadalin, je finale ujel za las, po prvem teku je bil namreč 28. A v drugo je pokazal kaj zna in na koncu končal med najboljšo deseterico veleslalomistov, in sicer na 9. mestu.

“Vedno je sezono odlično začeti na stopničkah. Že nekajkrat sem bil tukaj uspešen, tudi letos. Tako kot lansko leto bom šel zadovoljen in umirjen domov. Upam le, da bo letos drugače, da bom sezono nato nadaljeval v takšnem slogu,” je bil navdušen Kranjec, ki je v Söldnu dvema tretjima mestoma iz 2019 in 2021 dodal še drugo.

Zahtevne razmere

“Na startu finalne vožnje sem vedel, da bo težko prevzeti vodstvo, da razmere niso lahke. To mi ni bilo najbolj všeč, a ostalo mi je edino to, da dam vse od sebe, kar imam. Ker, če daš malce manj, potem si takoj deseti. Tako je šlo za napad od starta do cilja, in to je to. V finalu so mogoče kakšni deli bili bolj zaprti, a vsako progo se da napadati. Tudi v prvem teku sem se peljal zelo dobro, zelo lepo, a mi je mogoče manjkalo kanček rizika,” je razplet opisal tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah, ki bo 15. novembra dopolnil 30 let.

Zelo zadovoljen je bil tudi Hadalin, ker mu je vožnje iz treninga uspelo prenesti na tekmo. “Sem ponosen nase in gremo dalje. Treba je iti korak za korakom preko celotne sezone. Pred tekmo sem imel malce mešane občutke, bil je tak čustveni vrtiljak. Bolj v pozitivno smer kot sicer, in sem ponosen, da mi je takole uspelo, in grem optimistično naprej.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.