19:57, sob, 18. Maj

VRHUNSKO: Slovenci pokorili tudi Francoze!





Slovenski košarkarji so se na zadnji tekmi v predtekmovanju evropskega prvenstva v Kölnu merili z olimpijskimi podprvaki Francozi. Dvoboj je odločal o prvem mestu v skupini B, ki je pripadel Sloveniji! Košarkarji Slovenije so v 5. krogu evropskega prvenstva ob 47 točkah Luke Dončića premagali Francijo z 88:82.

Tekma Slovenija – Francija v zadnjem krogu skupinskega dela EuroBasketa odločala o prvem mestu v skupini B. To priložnost so si Slovenci zagotovili z veliko včerajšnjo zmago proti Nemčiji, izkoristili pa so jo danes s pomembno zmago proti vedno neugodnim Francozom. Mike Tobey zaradi načetega gležnja sicer ni nastopil.

Slovenija se bo v soboto v osmini finala v Berlinu pomerila s četrtouvrščeno ekipo iz skupine A. Tekmec bo znan danes zvečer po zadnji tekmi v Tbilisiju med Gruzijo in Črno goro.

Do zdaj izgubili le proti Bosni in Hercegovini

Slovenija je v Nemčiji dosegla štiri zmage proti Litvi, Madžarski, Nemčiji in Franciji, izgubila pa je z Bosno in Hercegovino, ki je danes po porazu z Litvo izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Nemčija si lahko ob 20.30 z zmago proti Madžarski zagotovi drugo mesto v skupini, Francija bi bila v tem primeru tretja, Litva pa četrta.

Luka Dončić je 47 točk dosegel ob metu 15:23 iz igre, trojke 6:11, ob tem pa je za statistični indeks 47 zbral še sedem skokov in pet podaj. Goran Dragić je dodal 14 točk. Več točk na eni tekmi na evropskih prvenstvih je dosegel le Belgijec Eddy Terrace leta 1957 proti Albaniji – 63.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.