10:17, pet, 19. Apr

VRHUNSKO: Slovenska zmaga in stopničke na Ljubnem!

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (276,8 točke) je zmagovalka druge posamične tekme za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji. Na veselje domačih pristašev je v finalu zadržala prvo mesto in premagala sobotno zmagovalko Avstrijko Evo Pinkelnig (271,7) ter rojakinjo Niko Križnar (268,9).

Nika Prevc je tako slavila šesto posamično zmago v karieri, vse v tej sezoni. Enkrat je bila najboljša še na superekipni tekmi v japonskem Zau. Skupno so to njene devete stopničke v svetovnem pokalu, od tega osme posamične.

Zanesljiva zmaga Nike Prevc

Finalno serijo je 18-letnica začela z 1,9 točke naskoka pred Pinkelnig, ki je na drugo mesto napredovala s četrtega po prvi seriji. V drugo sta obe skočili 92 m, a je slovenska najstnica zbrala več točk tudi v drugo in slavila zanesljivo zmago.

Križnar je bila druga po prvi seriji, v drugi pa je za malenkost zaostala za Avstrijko in zabeležila četrte stopničke v sezoni. Skupaj s Prevc je v Zau slavila na ekipni tekmi.

V finalu so nastopile še štiri Slovenke. Katra Komar (240,6) je bila 19., Taja Bodlaj (240,1) je bila tik za njo, Tina Erzar (238,1) je končala kot 22., Ajda Košnjek (224,8) pa 28.

Sezona svetovnega pokala za ženske se bo nadaljevala prihodnji konec tedna v nemškem Willingenu.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.