06:40, čet, 2. Maj

VUK Fest v Mariboru





Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) organizira v ponedeljek, 26. 5. in torek 27. 5. 2014, Veliki umetnostno-kulturni festival (VUK Fest). Letošnji bo odet v »barve« naše domovine – Slovenije. Prvi dan se bodo predstavile slovenske pokrajine in tradicionalni slovenski običaji, rdeča nit drugega dne pa je preživetje v naravi. Celotni program se bo odvijal na zeleni ploščadi ob UŠC Leona Štuklja v Mariboru.

Zajeta slika

»S projektom VUK fest želimo študente spodbuditi k ustvarjanju in druženju, širši javnosti pa pokazati, da študentje svoje znanje udejstvujejo tudi na področju kulture,« je povedal Vlado Vučič, vodja projekta.

Program:

POKUŠINA SLOVENSKIH DOBROT
“”” ponedeljek, 26. maj “””

Na letošnjem VUK festu se boste lahko dodobra spoznali z našo ljubljeno Slovenijo. Potovali boste od pokrajine do pokrajine, spoznavali kulinarične dobrote ter običaje, značilne za posamezno pokrajino. Okušali boste slastne domače jedi, pijačo, videli izdelavo idrijske čipke, suhe robe, pokramljali s pastirjem z Velike planine ipd.

PREŽIVETJE V SLOVENSKI NARAVI
“”” torek, 27. maj “””

Drugi dan bodo namenili Slovenski naravi. Podrobneje se boste spoznali z rastjem, botaniki bodo nudili koristne informacije o rastlinah, katere so užitne, katere ne ter katerih se je bolje izogibati. Predstavili se bodo tudi pripadniki Slovenske vojske, taborniki, SHAPPA, ki bodo nudili koristne informacije o preživetju v naravi ter predstavljali primerno opremo za to.

Vse aktivnosti so brezplačne.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.