14:49, ned, 28. Apr

Vuzeniški dnevi pred vrati, takšen je program





Danes je v Vuzenici potekala novinarska konferenca pred začetkom 29. Vuzeniških dni. Pestro dogajanje vabi domačine in obiskovalce od drugod, od petka 4. pa vse do 15. avgusta.

Kot vsako leto se bodo tudi letos v Vuzenici odvili Vuzeniški dnevi v sklopu občinskega praznika, ki ga praznujejo 15. avgusta. Letos ti potekajo med 4. in 15. avgustom. Na novinarski konferenci so župan, Franjo Golob, direktorica TIC Vuzenica Senta Lorenci Kričej ter Andrija Halužan predstavili letošnji program in novosti. Vsebine so pripravljali v sodelovanju z društvi v občini in v veliko pomoč so bili prostovoljci, ki so z veseljem sodelovali pri organizaciji Vuzeniških dni. Lorenci Kričej je izpostavila, da brez društev in prostovoljcev in njihovo voljo da pripravijo dogodke za soobčane in obiskovalce, praznovanja v taki meri ne bi bilo.

Program so predstavili pod sloganom: “Za vsakogar – tudi za vas”. Ta je letos ponovno zelo pester, s paleto zabavnih, športnih, verskih, glasbenih, kulturnih dogodkov za vse generacije. Dogajanje se bo začelo v petek, 4. 8. s koncertom Nuške Drašček ter razstavo Filatelističnega društva ter fotografsko razstavo v atriju župnišča. Novost letošnjih Vuzeniških dni bo postavitev Forma vive, kar je sklop skupnih socialnih projektov, katerih namen je vključitev oseb iz ranljivih skupin v družbo. V okviru tega so obnovili stari livarski kalup, ki ga bodo postavili v parku in bo predstavljal livarsko dejavnost v Vuzenici. V času praznovanja bodo namestili tudi novi defibrilator na kmetiji Trost (Bučenik) ter prikazali njegovo uporabo. Ta bo že sedmi javno dostopen defibrilator v občini Vuzenica.

Drugi vikend Vuzeniških dni pa bo obarvan v glasbeno-zabaven program. V petek, 11. 8. bo v šotoru rock večer s Perotom Lovšinom, Španskimi borci ter lokalno zasedbo Da džem, v soboto nas bo na poletnem večeru zabaval Dejan Vunjak z Brendijevimi barabam, v ponedeljek pa sledi zabava z Mambo kingsi.

Prav tako bo v ponedeljek potekala slavnostna seja občine, kjer bodo podelili 3 priznanja oziroma plakete ter eno nagrado občine. Vuzeniški dnevi pa se bodo zaključili na občinski praznik ter dan Marijinega vnebovzetja 15. avgusta, s sveto mašo v cerkvi Device Marije na Kamnu. Glavni organizator praznika je seveda občina, ki prav za ta namen v občinskem proračunu predvideva okoli 20.000 evrov finančnih sredstev, nekje 5000 – 6000 pa jih prispevajo tudi donatorji. Sredstva se potem razdelijo med društva oziroma so zagotovljena za dogodke, ki se bodo izvajali. Župan pa se tudi iskreno zahvaljuje za vso pomoč posameznikov pri organizacij.

Podrobnosti o programu lahko preberete tudi tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.