16:25, čet, 2. Maj

Vzgojiteljica v vrtcu predala triletno deklico neznani ženski





Nepozorna vzgojiteljica je triletno deklico, ki je bila v njeni skupini, predala neznani ženski, ki naj bi namesto staršev prišla po deklico. V splitski vrtec, kjer se je to zgodilo, je nekaj minut za tem, prišel dekličin oče.

Izredno odpoved pogodbe o delu je dobila vzgojiteljica, ki je v splitskem vrtcu, pred slabim mesecem dni predala triletnico, ne da bi preverila, ali je ženska, ki je prišla ponjo, na seznamu tistih, ki lahko deklico odpeljejo iz vrtca. Ženska ni bila del družine, niti je dekličin oče ni poznal, je bilo kasneje ugotovljeno.

Oče prepoznal hčerkino silhueto, ko je deklica hodila po ulici

Sama sreča v nesreči je bila to, da je oče le nekaj minut za tem, ko je deklica odšla iz vrtca z neznano žensko in njeno prijateljico. Videl jih je namreč na ulici in stopil do njih. Le 50 metrov stran je namreč bil in videl silhueto svojo hčerko, kako hodi med dvema starejšima ženskama. Stopil je proti njim in poklical deklico po imenu. Ta se je obrnila in veselo stekla k njemu, so poročali v Slobodni Dalmaciji.

Ženska in njena prijateljica delovali zmedeno

Ko je spraševal ženski, kaj se dogaja, se je ena od njih sklonila k deklici in rekla, da to ni njen otrok. Druga pa se je začela iz nje norčevati, češ da se je zmotila in vzela napačnega otroka. Slobodna Dalmacija piše, da je oče odšel v vrtec spraševati, zakaj so dali njegovega otroka neznanki. Vzgojiteljica se je branila, da je deklica prostovoljno šla z neznano žensko, potem ko je ta povedala, da je prišla ponjo. Nato so še ugotovili, da nadzorne kamere ne delajo, ni kontrole nad vhodom oziroma izhodom, da je tudi ograja ob vrtcu tako nizka, da jo lahko kdor koli preskoči.

Vzgojiteljica dobila odpoved

Ravnateljica Endica Radić Hozo je Slobodni Dalmaciji povedala, da so kamere sicer postavljene, a da ne delujejo, da vrtec nima sprejemnice. Prav tako tudi, da je vzgojiteljica dobila odpoved delovnega razmerja. Prav tako tudi, da je varnost otrok v vrtcu prioriteta ter da ji je nedopustno in nesprejemljivo, da se je to zgodilo in da je vzgojiteljica kršila protokol.

Zamenjala vrtec in deklico

Kasneje so v preiskavi ugotovili, da je ženska, ki je deklico odpeljala, hotela v nek drug vrtec in ne v tega. In tam vzeti svojo vnukinjo iz vrtca, ker starši niso mogli ponjo. Kako se je to zgodilo, da je prišla v drug vrtec in vzela deklico, ki ni njena vnukinja, pa naj ne bi znala pojasniti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.