23:10, sob, 4. Maj

Z akcijo Solit se pojdi zbiranje sredstev za poletno taborjenje otrok





Mariborski zavod Sonce začenja z akcijo Solit se pojdi, s katero preko prodaje himalajske kristalne soli zbira sredstva za letovanje otrok na poletnem mladinskem taboru. V enem mesecu nameravajo prodati tri tone te soli in z delom izkupička omogočiti 40 otrokom nižjo ceno za udeležbo na taboru, ki ga prireja Planinsko društvo Maribor Matica.

unnamed (1)

V akciji želijo Slovencem približati po njihovih ocenah eno najkakovostnejših soli za uporabo v kuhinji, to je himalajska kristalna sol Biova. Kilogram soli bodo od 15. marca do 15. aprila prodajali za 2,95 evra, od tega pa bodo 50 centov namenili za letovanje otrok mariborskih osnovnih šol na poletnem mladinskem taboru.

“Akcija je nastala v našem Templju sonca, ker smo iskali možnosti, kako pomagati zbrati nekaj denarja in znižati stroške tega letovanja. Z dobavitelji iz tujine smo se dogovorili, da nam omogočijo, da kilogram himalajske soli, ki sicer stane 5,90 evra, znižamo na 2,95 evra in od tega del denarja namenimo za letovanje,” je za STA danes povedal direktor zavoda Sonce Bogdan Mak.

Z akcijo nameravajo za otroke zbrati okoli 1500 evrov, s pomočjo donatorjev pa skupno nekaj več kot 2000 evrov. “To pomeni, da bi znižali strošek sedemdnevnega letovanja za približno 50 evrov na otroka, kar predstavlja približno tretjino celotne cene letovanja,” je pojasnil Mak, sicer tudi sam planinski vodnik.

Zavod Sonce je oktobra lani v Mariboru odprl prvo himalajsko solno sobo v Sloveniji. V njej so za namene izvajanja terapij vzpostavljene klimatske razmere, ki vladajo v solnih jamah oziroma rudnikih.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.