13:36, sob, 20. Apr

Z dobrodelnim koncertom Borisu omogočajo operacijo





Za Borisa, ki ga čaka zahtevna in draga operacija v Berilnu, pripravljajo 12. januarja še dobrodelni koncert v Dravogradu.

Tumor na možganih je 35. letnemu Borisu Krajncu iz Koroške leta 2010 spremenil življenje. Kljub številnim epileptičnim napadom je poskušal živeti dokaj normalno življenje. Na vsakih šest mesecev je imel magnetno resonanco, zdravil se je s komplementarno medicino in imel kakovostno življenje, prilagojeno njegovemu stanju.
Letos pa se mu je stanje zelo poslabšalo, dobil je dva edema, tumor je zrasel in napredoval. Odpovedujejo mu noge, upočasnil se mu je govor in razmišljanje, postal je počasnejši, šibkejši, veliko stvari pozabi. Zaradi zdravil zateka in postaja še bolj okoren, dobil pa je še sladkorno bolezen.

boris1

Po vseh strokovnih zdravstvenih posvetih, se je izkazalo, da mu v Sloveniji zdravniki ne morejo pomagati, možnost uspešne operacije je v Berlinu. Pisal in poslal je rezultate magnetne preiskave na kliniko Charité v Berlin, dr. Petru Vajkoczyju, nevrokirurgu, ki je eden izmed najboljših v Evropi. Operacija je torej trenutno edina rešitev, ki mu še ostane, da bo lahko svoja otroka pri odraščanju še naprej spremljal.

V dobrih dveh tednih, odkar sta Boris in njegova žena Polona prvič javno objavila zgodbo in prosila za pomoč pri zbiranju donacij za operacijo, se je zbralo dovolj denarja za poseg, ki po predračunu stane 39.404 evrov.boris2

“Odziv ljudi je bil neverjeten,” je vidno ganjen povedal Boris, ki se zaveda, da bo operacija zahtevna. Pravi, da je nanjo pripravljen.
Pred novim letom so se zvrstile tudi nekatere dobrodelne prireditve za Borisa, sledi še velik dobrodelni koncert v dravograjski dvorani Špic D.
Voditeljica koncerta bo Ajda Vajde, organizator pa KD Črneče.

zz

Dogodek bo 12. januarja ob 18. uri. Na njem bodo nastopili številni glasbeniki. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni Borisu, saj so poleg operacije še drugi izdatki, od plačila stroškov potovanja (prevoz v Nemčijo stane 3400 evrov), prevajanja, spremljevalca, okrevanja.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.