17:02, ned, 28. Apr

Z dojenčkom divjal po ptujskih cestah





Ptujski policisti so včeraj na Potrčevi cesti na Ptuju z modro lučjo in zvočnim signalom zaustavljali 31 – letnega voznika osebnega avtomobila. Voznik kljub opozorilom ni ustavil, še več, hitrost vožnje je močno pospešil in pričel bežati pred policisti.

31 – letni voznik je vozil proti Podvincem, vožnjo pa nadaljeval v smeri Ločiča, kjer je povzročil prometno nesrečo. Trčil je v levi bok nasproti vozečega avtomobila. Brez, da bi se ustavil in pomagal poškodovanemu, je s kraja pobegnil v smeri Vitomarcev. Od tam je vožnjo nadaljeval v smeri Oseka, kjer se je zaustavil na motokros progi, zapustil vozilo in peš pobegnil v bližnji gozd. Tam so ga policisti izsledili, prijeli in pridržali.

Vozil brez dovoljenja, z otrokom v avtu

Policisti so ob prijetju morali uporabiti prisilna sredstva. Ugotovili pa so, da je bil vzrok bega 31 – letnika neregistriran osebni avtomobil, ki ga je vozil in dejstvo, da nima vozniškega dovoljenja. So pa bili policisti nemalo šokirano, ko so ugotovili, da je imel opisani kršitelj v vozilu med tem ko je tako divjal, tudi svojega 5 mesečnega otroka in otrokova 32 – letna mati.

otrok v avtu
Slika je simbolična

Policisti so o vsem že obvestili pristojnega dežurnega tožilca. Vozniku so v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku takoj zasegli vozilo, zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Nevarna vožnja v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika in Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči po 328. členu KZ-1 pa ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Ker pa je s svojo nevarno vožnjo ogrožal tudi svojega otroka, ga bodo policisti ovadili tudi za kaznivo dejanje Zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje po čl. 192/1. členu KZ-1.

Lastnici osebnega avtomobila (otrokovi materi in voznikovi partnerki), ki je bila v času opisanega divjanja sopotnica v vozilu, so policisti vročili plačilni nalog, ker je svoje motorno vozilo dala v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.