22:43, čet, 28. Mar

Z novim letom začela delovati Skupna občinska uprava Maribor





1. januarja je začela formalno delovati nova, razširjena Skupna občinska uprava Maribor – SOU Maribor. Njene ustanoviteljice so ob Mestni občini Maribor še občine Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Hoče-Slivnica, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj. Kasneje se lahko pridružijo še druge občine.

Mestna občina Maribor MOM“Odlok o ustanovitvi SUO je bil v Medobčinskem uradnem vestniku objavljen 25. oktobra 2019. Glavni razlog za njegovo sprejetje je v zakonski spremembi, ki prinaša novosti glede področij skupnega opravljanja nalog občinske uprave in načina njihovega financiranja iz državnega proračuna,” so sporočili iz MO Maribor.

Nekatere od zgoraj omenjenih občin so doslej že izvajale skupne naloge inšpekcijskega nadzorstva, redarstva in varstva okolja, po novem pa se bodo lahko združevale tudi na področju pravne službe, občinskega odvetništva, notranje revizije, proračunskega računovodstva, urejanja prostora, civilne zaščite, požarnega varstva in urejanja prometa, so še sporočili iz mariborske občine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.