10:16, pet, 3. Maj

Z Zahovičevim dresom do gravernega stroja





Na sinočnjem dobrodelnem kulinaričnem večeru, ki so ga sedmo leto zapored pripravili člani Rotaract kluba Maribor, so z licitacijo prestižnega konjaka iz leta 91 in dresa Luke Zahovića ter z donacijami in srečelovom zbrali približno 5.000 evrov. Tako bodo uporabniki VDC Polža Maribor dobili nov graverni stroj.

Osrednjo atrakcijo dražbe, dres Luke Zahovića (v katerem je zadel ključni gol proti Schalkeju), si je na licitaciji s 530 evri zagotovil strastni navijač NK Maribora (in nekdanji član Rotaract kluba Maribor) Viktor Tenyi. Prestižni konjak je – kot najboljši ponudnik na licitaciji – za 320 evrov odnesel zdravnik Rajko Kavalar.
S pomočjo donatorjev, licitacije in srečelova, so člani Rotaract kluba Maribor v okviru dobrodelne kulinarične večerje, skupaj zbrali približno 5.000 EUR za nakup stroja za graviranje, ki so si ga v VDC Polžu Maribor želeli že vrsto let, a si ga zaradi ostalih tekočih stroškov niso mogli privoščiti. Sedaj so jim mladi rotarijci s to pomočjo zagotovili dodatna delovna mesta. Da komaj čakajo na izdelovanje s strojem, so na dobrodelnem kulinaričnem večeru povedali tudi uporabniki sami.

Varovanci VDC Polž
FOTO: Aljoša Kirič

Jasmina Breznik, direktorica VDC Polž Maribor, je med drugim dodala: »Iskreno se zahvaljujem članom Rotaract kluba Maribor za pomoč pri zbiranju sredstev za nakup stroja za graviranje. Stroj bo omogočil razširitev zaposlitvena programa in novo ustvarjanje za varovance, strankam pa razširili ponudbo storitev. Višji prihodki, ki jih bomo pridobili na trgu, bodo omogočili vije nagrade uporabnikov in višjo kvaliteto življenja

obiskovalci licitacije
FOTO: Aljoša Kirič

V Rotaract klubu Maribor z VDC Polžem sodelujejo že nekaj let. Aljoša Kirič, predsednik Rotaract kluba Maribor: »Veseli me, da je VDC Polž tržno naravnan, da ponujajo široko paleto unikatnih izdelkov in storitev, med drugim ti lahko zlikajo oblačila, ponudijo darilo za rojstni dan ali pa čestitko za novo leto. Na ta način imajo varovanci, ki izdelujejo izdelke, svoj vlogo v družbi, smisel življenja, po drugi strani pa si zagotovijo sredstva za obstoj. Mladi se res lahko zgledujemo po njih. Vesel sem, da smo s pomočjo vseh 120 prisotnih, zbrali dovolj sredstev za nakup stroja za graviranje, kar pove, da v Sloveniji še vedno obstajajo dobri ljudje, pripravljeni podpreti in pomagati pomoči potrebnim.«
V humanitarnem društvu je zbranih 25 mladih Mariborčanov. Z obiskovalci Dobrodelne kulinarične večerje, so minulo soboto do zadnjega kotička napolnili prostore restavracije Rožmarin. Ob glasbeni spremljavi Manje Kos na flavti in Suzane Djokić na pianu, so gostje pokušali kulinarične dobrote ter se družili in zabavali še dolgo v noč.
Podrobnosti jutri ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.