15:06, pet, 3. Maj

Z večmesečno zamudo le končana izgradnja atletske dvorane v Mariboru





V Mariboru so zaključili gradbena dela na atletskem stadionu Poljane, ki je s tem pridobil obnovljeno tribuno, ogrevalno dvorano in še nekaj dodatnih prostorov. Objekt je 28. decembra pridobil uporabno dovoljenje, celotni objekt pa bodo v uporabo predali v tem mesecu, so za STA povedali na mestni občini.

Z izgradnjo so začeli tik pred začetkom Olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem), ki ga je Maribor gostil konec julija lani in je bil eden glavnih razlogov za nadgradnjo stadiona. Januarja lani so se na atletskem stadionu začela rušitvena dela, a je bilo gradbeno dovoljenje izdano šele sredi marca. Dela do Ofema niso bila končana, a so tekmovanja kljub temu že potekala tam. Kasneje je izvajalec gradbenih del Senmed znova zaprosil za podaljšanje roka za dokončanje del.

Projekt se je tudi podražil

Vrednost investicije skladno s pogodbo in dodanim aneksom iz sredine lanskega leta znaša 5,9 milijona evrov. Končna vrednost bo po navedbah občine znana po dokončanju in prevzemu del. Po novelaciji investicijskega programa v juniju 2023 so bili vsi stroški ocenjeni na 6,5 milijona evrov.

Za projekt je tri milijone evrov prispevala država, ostalo krije občinski proračun.

V okviru del so na stadionu zgradili dvorano pod že obstoječo tribuno, ki so jo ob tem obnovili in pokrili s streho. V dvorani je osem stez za tek na 60 metrov, poligon za skok v daljino in fitnes. Pokrita tribuna ima 953 sedežev za gledalce, dodatno so bili zgrajeni tudi prostori za sodnike, medije in druge spremljevalne dejavnosti, garderobe, sanitarije, pisarne in doping soba. V sklopu projekta je bila izvedena še ureditev okolice objekta z dodatno komunalno infrastrukturo in sanacija že obstoječe atletske steze.

Pogoj za organizacijo večjih tekmovanje

Posodobljena dvorana omogoča atletom ogrevanje v notranjih prostorih pred nastopom zunaj, kar je eden od pogojev za organizacijo večjih tekmovanj. S tem lažje kljubujejo slabšim vremenskim razmeram in imajo treninge tudi v zimskih mesecih, obenem so pridobili možnost za tekmovanja določenih atletskih disciplin v dvorani, kot so kratki sprinti, skok v daljino, skok v višino ali suvanje krogle.

“Atletika doslej ni imela pogojev za celoletni trening, s tem objektom pa so omogočeni,” poudarjajo na mariborski občini.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.