00:18, tor, 14. Maj

Za 3. predkrog še Maribor in Domžale





Mariborčani so danes poleteli iz letališča v Mariboru proti Bolgariji, kjer bodo jutri odigrali povratno tekmo kvalifikacij za Ligo Evropa.

Slovenska nogometna prvoligaša Maribor in Domžale bosta v četrtek igrala povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij evropske lige. Mariborčani se bodo ob 19. uri v Sofiji merili z Levskim, Domžalčani pa bodo doma ob 20.30 gostili Šahtjor Soligorsk. Slednji so na prvi tekmi igrali 1:1, Štajerci pa 0:0.

ljudski vrt

Mariborčani se zavedajo, da morajo proti bolgarskemu podprvaku zadeti in s tem nadaljevati evropsko sezono. V preteklosti so igrali v skupinskem delu lige prvakov in evropske lige ter se leta 2014 zgodovinsko prebili v osmino finala. Lani jih je drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločila Astana in povzročila nemir. Novo v predčasno slovo od Evrope bi pomenilo nov hud udarec, saj so ljubitelji nogometa v Mariboru od leta 2011 spremljali kakovostne nogometne predstave, s katerimi so jih vijoličasti razvadili.

“Levski je Ljudskem vrtu že pokazal, da je izkušeno moštvo. Vemo, kaj prinaša dosežen gol v gosteh. Moramo narediti vse, da ga doseženo. To bo spet tekma taktičnega pomena. Odločil bo en gol, pomembno je, da mi prvi zabijemo in tekmo pripeljemo mirno do konca,” je pred odhodom v Sofijo povedal Gregor Bajde.

“Pomembno je, da si fantje zaupajo in upoštevajo navodila, ki jih zahtevamo v obrambi in napadu. Korekcije bodo možne, ampak ne pričakujem težav. To bo odlična tekma, ki se je veselimo, ker je enako pomembna za nas kot za tekmeca,” je na mariborskem letališču povedal trener Darko Milanič in dodal: “Analizirali smo tekmo proti Levskemu in ugotovili, da imamo še veliko manevrskega prostora, da napake odpravimo. Igramo proti trdemu tekmecu, ki se je v prvi fazi zaprl, v fazi napada pa ni tvegal z velikim številom igralcev. Torej so imeli nalogo biti pozorni na to, da mi imamo hitre prehode. Kljub temu sem bil z igro zadovoljen.”

NK Maribor Foto: STA
NK Maribor
Foto: STA

Mariborski strateg si želi, da bi bila tekma končana v 90 minutah in da bi napredovali brez podaljškov. “Zato ne razmišljam, da bi v Sofiji igrali podaljšek, čeprav smo na to tudi pripravljeni,” je še dejal Milanič.

Domžalčani so v gosteh iztržili ugoden izid, to popotnico pa bodo skušali unovčiti za preboj v 3. predkrog. “V Evropi že imamo nekaj izkušenj in dobro vemo, da o rezultatu s prve tekme ne smemo razmišljati. Razmišljati moramo le o svoji igri in če bomo dali vse od sebe, sem prepričan, da bomo napredovali,” je za domžalsko spletno stran povedal Juninho.

“Pričakujem izjemno zahtevno tekmo. Šahtjor ima veliko visokih igralcev, ki jih zna izkoriščati z dolgimi podajami pred kazenski prostor. Vseskozi moramo biti stoodstotno pozorni. Na drugi strani imamo mi kakovostnejše nogometaše in smo tudi bolj homogena ekipa. Če bo dnevna forma prava, bomo napredovali,” je še povedal 32-letni Južnoameričan.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.