16:53, čet, 25. Apr

Za avtiste in druge učence s posebnimi potrebami je šolanje na daljavo lahko velik problem





Tudi v šoli Centra za sluh in govor Maribor izvajajo šolanje na daljavo. Zaradi specifičnega dela z učenci, ki potrebujejo svojo rutino, posebno obravnavo, ne nazadnje tudi posebne oblike komunikacije, so učencem in njihovim staršem na voljo ves dan. Posebej pa izpostavljajo, da je marsikateremu otroku, sploh avtistom, težko sprejeti spremembe. Te namreč lahko tudi negativno vplivajo na njihovo zdravstveno stanje.

Slika je simbolična. Vir: Pixabay

V vrtec in šolo Centra za sluh in govor hodijo otroci z različnimi posebnimi potrebami. Ti potrebujejo že v normalnih razmerah drugačno obravnavo, zdaj pa se na centru trudijo, da jim čim bolj olajšajo težave pri šolanju na daljavo.

Pri gluhih in naglušnih učencih še nekako gre, težje pa je – po besedah direktorja – pri avtistih, ki jih je letošnja situacija zelo prizadela in zamajala njihov svet.

Stresna situacija namreč lahko vpliva tudi na poslabšanje stanja pri otrocih, ki sicer potrebujejo drugačne pristope pri učenju in ne nazadnje celotni obravnavi.

Tako so torej morali zaradi specifičnih primerov prilagoditi program šolanja na daljavo oziroma ga nadgraditi.

V primeru ponovnega odprtja šole pa bodo – kot so naredili že prej – ustvarili takoimenovane mehurčke – manjše skupine, ki bodo ločene od drugih – da bodo lahko hkrati izvajali pouk in imeli varno okolje pred množičnimi okužbami s koronavirusom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.