11:32, sre, 24. Apr

Za direktorja ptujske bolnišnice se poteguje šest kandidatov





Na ponovljeni razpis za novega direktorja ptujske bolnišnice je do predvidenega roka prispelo šest vlog. Kot je povedal predsednik sveta zavoda Bojan Pahor, je razpisna komisija prispele vloge že odprla, vseh šest pa ustreza razpisnim pogojem in so popolne.

Splošna bolnišnica PtujRazpisna komisija je po Pahorjevih besedah po pregledu vseh kandidatur sprejela sklep, da svetu zavoda Splošne bolnišnice Ptuj predlaga, da vse kandidate povabi na osebno predstavitev vizije vodenja zavoda. Več o nadaljnjem postopku glede iskanja novega direktorja bo znanega po četrtkovi seji sveta zavoda, na kateri bodo sicer obravnavali poslovanje bolnišnice v prvih treh mesecih.

Svet zavoda je razpis za direktorja prvič objavil marca, nanj pa so se odzvali štirje kandidati. Po predstavitvi vseh štirih kandidatov so se odločili ponoviti razpis, saj nihče od njih ni prejel potrebne večine glasov. Sedanjemu direktorju Andreju Levaniču, ki je najprej napovedal vnovično kandidaturo, nato pa si premislil in je ni oddal, se je mandat sicer iztekel že 14. marca, a je svet zavoda postopek objave javnega razpisa začel šele dva dneva prej, saj se je na vladni strani zavlekla potrditev njenih predstavnikov v svetu zavoda. Vse do izbire novega direktorja ptujsko bolnišnico še naprej kot v. d. direktorja vodi Levanič, ali je tokrat morda oddal kandidaturo, pa za zdaj ni znano.

Vir: STA

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.