11:03, pet, 17. Maj

Za Festival Lent leto sprememb





Letošnji Festival Lent se pričenja 24. junija, tudi letos bo trajal 9 dni, je pa od danes že možen nakup enotnih festivalskih vstopnic Lent.

Festival Lent tudi letos ostaja devetdnevni festival, a organizatorji izpostavljajo, da so to prepoznali kot prednost. »Ugotovili smo, da je devet dni ravno prav. Morda je bilo 16 dni celo preveč in je festival nekako zvodenel, ljudje so odšli na morje …,« je ob današnjem podpisu sponzorske pogodbe z Novo KBM dejal direktor festivala Vladimir Rukavina.

novinarska Lent 2016, podpis pogodb o sodelovanju (2)

»Veseli nas, da so simbolno in gospodarsko vrednost, ki jo gojimo že krepko čez 20 let, prepoznali tudi novi lastniki naših najstarejših in zanesljivih partnerjev in podpornikov,« ob podpisu izpostavljajo organizatorji festivala.

novinarska Lent 2016, podpis pogodb o sodelovanju (5)

Sicer bo pa tudi letos osrednji poletni štajerski festival deležen kar nekaj sprememb. »V letošnjem letu smo se po sili razmer odločili še za dodatne spremembe, ki bodo popestrile festival in mu omogočile nadaljnji razvoj,« pravijo v Narodnem domu, ki festival letos organizira že 24 leto zapovrstjo.

Težišče festivala na Trgu Leona Štuklja

Težišče festivala se letos za ves čas tako seli v ˝dnevno sobo˝ Maribora – na Trg Leona Štuklja, ki bo prizorišče Velikega odra. Uvodni dnevi na slednjem bodo tako pripadali Operi in baletu SNG Maribor s predstavami Turandot in Peer Gynt. V sodelovanju z njimi bodo tako na poseben način obeležili skorajšnji začetek festivala. V sklopu slednjega bo 22. junija ob 20. uri v Veliki dvorani SNG folklorna predstava beloruskega državnega plesnega ansambla Haroški.

novinarska Lent 2016, podpis pogodb o sodelovanju (6)

S folkloro in Folkartom, iz katerega Festival Lent tudi izhaja, se nadaljuje tudi program Velikega odra – nastopile bodo folklorne skupine s Finske, Argentine, Srbije, Kazahstana, Fidžija in Kostarike.

Tudi letos pa je možen nakup enotne festivalske vstopnice Lente. Ta letos v predprodaji stane 20 evrov, v redni prodaji pa 25 evrov in omogoča prost vstop na 6 odrov in več kot 70 dogodkov. Imajo pa letos lastniki Lente poleg prostega vstopa v UGM Maribor, Muzej NOM in Pokrajinski muzej, ter zastonj prevoza z mestnim prevoznikom Marprom, tudi možnost prostega vstopa na kopališče Mariborski otok.

novinarska Lent 2016, podpis pogodb o sodelovanju (3)

Skupaj s ŠOUM-om bodo tudi letos subvencionirali nakup Lent študentom in dijakom, ki bodo za njih v predprodaji tako odšteli 10 evrov, v redni prodaji pa 15 evrov. So pa imetniki Lent upravičeni tudi do popusta na prireditvah z dodatno vstopnino.

Lente in vstopnice so naprodaj od 18. maja v Informacijski pisarni Narodnega doma, ter preko spleta.

Do naknadne spremembe pa je prišlo tudi glede postavitve Večerovega odra. Sprva je bilo sicer načrtovano, da bi se slednji preselil pod Titov most, a so se v zadnjem hipu uspeli dogovoriti z lastniki zemljišča in bo letos tako še na stari lokaciji.

Drugo leto glasni oder ponovno na Dravi?

„Kako se bo festival Lent razvijal v prihodnosti žal ni odvisno samo od nas, vendar pa trdno upamo in se o tem dogovarjamo z ustanoviteljem, da bomo že prihodnje leto, ob 25 obletnici, spet postavili simbol festivala, plavajoči oder na Dravi,« še upajo organizatorji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.