13:33, ned, 16. Jun

Za konec EP v Tacnu zlato kanuistom, srebro kanuistkam 

Fantastično nedeljo na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu sta zaokrožili slovenski ekipi. Kanuisti so v postavi Žiga Lin Hočevar, Luka Božič in Beni Savšek osvojili že tretje slovensko zlato na prvenstvu, uspeh pa je z drugim mestom dopolnila ženska ekipa v postavi Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak.

Slovenci so za 23 stotink sekunde premagali Čehe, tretje mesto so zasedli Slovaki, slovenska dekleta pa so zaostala le za Čehinjami, ki so bile hitrejše za 8,2 sekunde. Tretje so bile Britanke.

Slovenci so bili pred začetkom izraziti favoriti. Odlično poznavanje proge so izkoristili že v posamični vožnji, v kateri so zasedli prva tri mesta, svojo premoč pa le še enkrat potrdili.

A kot sami pravijo, ni bilo enostavno, tudi zaradi pritiska ob vlogi favoritov in domačega občinstva, ki je spet imelo velika pričakovanja. Njihova vožnja ni bila idealna, dveh vratc so se dotaknili, a tudi pribitek štirih sekund jim najžlahtnejšega odličja ni odvzel.

“Če se prvenstvo zaradi težav z vremenom ni dobro začelo, se je pa odlično končalo. Zelo vesel sem zlate ekipne kolajne, pa tudi brona med posamezniki. Za vse nas pomeni to odličen začetek sezone in veselim se nadaljevanja,” je po ekipni tekmi dejal olimpijski prvak Savšek, ki zdaj lahko reče, da je prvak vseh pomembnejših tekmovanj, poleg olimpijskega ima v lasti tudi posamični naslov svetovnega in evropskega ekipnega prvaka.

Bolj evforičen je bil Hočevar: “Neverjetno. Še zdaj ne morem verjeti, kakšen dan je za mano. Pri 16 letih sem dvakratni članski evropski prvak. Ne vem, če se lahko kdaj to ponovi.”

Povsem v drugi vlogi so bila pred začetkom ekipne tekme slovenska dekleta. Na posamični so se jim nastopi ponesrečili, a so se zbrala in dokazala, da na vsaki ekipni tekmi lahko merijo povsem na vrh.

“Imele smo dober občutek že na progi in ko smo prišle v cilj. Vse je potekalo tekoče, nobena ni naredila velike napake, nismo imele prevelike razlike druga pred drugo. Slutile smo, da bomo visoko, a čakanje je bilo vseeno stresno,” je bila z nastopom in uvrstitvijo zadovoljna Novak.

Slovenci so na prvenstvu tako osvojili šest kolajn, tri zlate, dve srebrni in eno bronasto, na evropskih prvenstvih jih imajo zdaj že 45.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.