20:54, sre, 24. Apr

Za Mariborčane jutri vijolična sreda

Vijol’čna sreda. Dan za slavje, poseben dan, ko na zadnji prvenstveni tekmi na domačem igrišču dvignemo pokal.” Nogometni klub Maribor poziva navijače in vse ljubitelje nogometa, naj se jim pridružijo v sredo v Ljudskem vrtu na zadnji domači tekmi sezone proti Krškem, ko bodo proslavili petnajsto zvezdico in dvignili pokal.

Vir: arhiva Lokalec.si
Vir: arhiva Lokalec.si

Nogometaši Maribora bodo v sredo odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnjem prvenstvu. Štajerci se bodo poslovili od Ljudskega vrta, v katerem gostuje zadnje Krško, ki Prvi ligi Telekom Slovenije maha v slovo. Spopad vodilne in zadnje ekipe lige bo postregel tudi z rajanjem po zadnjem sodniškem žvižgu, saj bodo vijoličasti po tekmi dvignili pokal za najboljšo ekipo države.

Lovorika se po sezoni premora vrača v vitrine najbolj trofejnega slovenskega kluba, četa Darka Milaniča je pred dobrim tednom potrdila 15. zvezdico. Mariborčani se ponašajo z več naslovi kot vsa konkurenca skupaj, tekmecem je pripadlo 13 državnih lovorik. Mariborskega veselja ni prekinil niti sobotni remi s Triglavom, ki se je v mestu ob Dravi dobro upiral domači zasedbi, tudi povedel, na koncu pa sta si nasprotnika razdelila točkovni plen.

Trener Maribora Darko Milanič si želi sezono pred domačimi navijači zaokrožiti na najlepši način: “To bo pravi trenutek, čakamo ga in se ga veselimo. Da fantje zasluženo dvignejo pokal in se skupaj z navijači poveselimo. Toda to še ne pomeni, da smo s tem svoje opravili. Po vsem, kar se je dogajalo, se bo treba dobro odpočiti, potem pa hitro obrniti k novim izzivom. Pred seboj imamo še en cilj, po dvigu pokala prvakom želimo tudi pokalno trofejo.”

Darko Milanič je po dvoboju s Triglavom iskreno priznal, da si v klubu želijo tudi krone za najboljšega strelca. Med vijolicami je v najboljšem položaju Luka Zahović, ki je v kranjsko mrežo pospravil dve žogi, najboljši strelec Rok Kronaveter pa mu beži za dva gola. Mariborski napadalec je v letošnjem prvenstvu zabil 15 golov, pred Zahovićem pa najdemo še Luko Majcna. V igri za strelsko lovoriko ostaja tudi Rok Sirk, ni pa nepomembno, da Rok Kronaveter v letošnji sezoni ne bo več igral.

Mariborčani bodo naslov državnega prvaka z navijači proslavili že krog pred koncem. To seveda ne čudi, saj bodo v soboto gostovali ob Kamniški Bistrici. Če v štajerski prestolnici za navijače pripravljajo še kakšno presenečenje, ni znano, jasno pa je, da so pristašem kluba pripravili poseben paket vstopnic. Le v Vijol’čni bajti si lahko v akciji “15 za 5” zagotovijo kar pet vstopnic za ceno 15 evrov, torej “za pet prijateljev petnajst evrov ob petnajstem naslovu”.

Mariborčani so naslov potrdili 15. maja, cena pa je enotna za vse tribune, brez starostnih omejitev in v paketih.

Podelitev pokala in medalj prvakom za sezono 2018/19 bo po končani tekmi 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije na igrišču, pod vzhodno tribuno.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.