23:17, pet, 19. Apr

Za osnovnošolce in dijake vzhodne Slovenije se začenjajo zimske počitnice

Za okoli 81.100 osnovnošolcev in 33.950 dijakov vzhodne Slovenije se danes začenjajo težko pričakovane počitnice. V tednu zimskega veselja, ki mu visoke temperature in pomanjkanje snega, dajejo drugačno konotacijo, dijake in osnovnošolce čaka vrsta dejavnosti in programov. Morda pa bo verme vseeno poskrbelo, da si bodo lahko dali duška tudi v športnih aktivnostih in zabavi na snegu, kot se za zimske počitnice spodobi.

Smučarji na Mariborskem Pohorju
Smučarji na Mariborskem Pohorju

V mariborski zvezi prijateljev mladine so otrokom in mladim v domu ustvarjalnosti pripravili sedem različnih ustvarjalnih delavnic, več športnih aktivnosti in zimski izlet v Čokoladnico Zotter v okolici avstrijskega Gradca. Na Domu Miloša Zidanška na Pohorju se bo 21 otrok bo udeležilo petdnevnega zimskega tabora, ki so ga omogočili donatorji. Druga skupina 27 otrok pa bo na tematskih taborih za nadarjene Omogočimo sanje! poglabljala znanja na temi “kreativno pisanje” ter “tehnika in robotika”. Še vedno pa zabavo na ledu ponuja drsališče pred Prvo gimnazijo v Mariboru in Mariborsko Pohorje, ki kljub visokim temperaturam še ponuja dovolj snežnih površin za smučarje, borderje in ostale ljubitelje belih strmin.

Dodatna nočna smuka v času šolskih počitnic
Upravljalec smučišč na Mariborskem Pohorju Marprom je na družbenem omrežju sporočil, da se bo nočna smuka, ki je na Mariborskem Pohorju običajno na voljo v četrtek, petek in soboto, zaradi zimskih šolskih počitnic zatem nadaljevala tudi v naslednjih počitniških dneh. Pri tem bo od vključno nedelje (17. 2.) do srede (20. 2.) mogoča samo na zgornjem delu Mariborskega Pohorja; tako bodo v omenjenih dneh med 18. in 21. uro v pogonu trakova Bejbika 1 in 2 ter sedežnica Sleme. Od ponedeljka (18. 2.) bo v izteku Snežnega stadiona najmlajšim obiskovalcem ponovno na voljo tudi otroški poligon Arena, kjer bo vlečni trak v prvem tednu počitnic (18.–24. 2.) deloval med 9. in 19. uro.

V Celju športna zveza tudi letos v času zimskih šolskih počitnic otrokom, učencem, dijakom in študentom omogoča udejstvovanje v različnih športnih aktivnostih. Velenjska medobčinska zveza prijateljev mladine vabi med drugim na kuharsko delavnico, kjer se bodo otroci naučili pripraviti slastne, zdrave “cmoke” po receptu naših babic. Tudi metliško društvo prijateljev mladine je za počitniške dni pripravilo različne ustvarjalne delavnice, tudi smučarske počitnice v Kranjski Gori ter obisk Atlantisa v ljubljanskem BTC.
Čez teden dni, ko se bodo morali vrniti v šolske klopi, se bodo počitnice začele za njihove vrstnike iz zahodnega dela države.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.