14:59, ned, 28. Apr

Za podjetje Ledinek Engineering so inovacije motor razvoja in uspeha





Podjetje Ledinek Engineering, vodilno med proizvajalci lesno-predelovalnih proizvodnih linij, svoj položaj vedno znova dokazuje s številnimi inovacijami. Z inovativnim pristopom jim uspeva preboj na najbolj zahtevnih trgih, med njimi tudi ZDA.

Na področju stiskalnic za proizvodnjo lepljenih nosilcev in nosilnih stebrov so predstavili nov model Flexipress v dveh različicah (Column in Camber), ki predstavljata odgovor na zahteve severnoameriških standardov za lepljene nosilce. Hkrati pa izpolnjujeta tudi njihovo željo po nadgradnji in doseganju večje kapacitete in popolne avtomatizacije delovanja. Stiskalnici sta tako doživeli popolno rekonstrukcijo, posodobili so sistem stranske poravnave, kar omogoča hitrejše zapiranje in s tem večjo kapaciteto.

»Dodatno inovacijo je prinesla zahteva po proizvodnji t. i. standardiziranih prednapetih nosilcev na ameriškem trgu. Ta inovacija je ob zgoraj omenjenih nadgradnjah integrirana v model stiskalnice Flexipress Camber. Vidna je v obliki obojestransko prestavljivih in vrtljivih pritiskal,« je povedal direktor Ledinek Engineering Gregor Ledinek.

Prepoznani kot podjetje z inovativnimi dosežki

Inovativne dosežke podjetja Ledinek je prepoznala tudi strokovna javnost, saj so prejeli bronasto priznanje na izboru Nacionalnih inovacij za leto 2023. Nagrada projekt uvršča med največje inovativne dosežke pri nas. Podelitev priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije na nacionalni ravni je potekala v sklopu Dneva inovativnosti v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Še pred tem je podjetje Ledinek prejelo zlato priznanje Štajerske gospodarske zbornice.

Ledinek je prejemnik bronastega priznanja Nacionalnih inovacij. Od leve proti desni so Jožek Vinko, Miljenko Strmečki, Matej Debelak in Ivan Pulko.

»Pred 20-člansko strokovno komisijo smo poskušali čim boljše predstaviti naš večvretenski obdelovalni stroj X-FORM. Posebej smo ga razvili za obdelavo masivnega lesa za uporabo v avtomatiziranih obratih za proizvodnjo križno lepljenega lesa (CLT). Namenjen je predhodnemu oblikovanju – stranskemu formatiranju križno lepljenih večslojnih lesenih plošč,« še dodaja Ledinek.

Obdelava s strojem X-FORM ne poveča le dodane vrednosti CLT plošč kot polizdelka, temveč tudi skrajša čas obdelave na konvencionalnih CNC obdelovalnih strojih. »Z vsakoletnim sodelovanjem na tem dogodku dokazujemo, da smo podjetje, ki nenehno vlaga v razvoj, išče nove in inovativne rešitve. S tem pa prinašamo mednarodno prepoznavnost in uspeh sebi, naši regiji in državi,« še dodaja sogovornik.

Podjetje Ledinek s 30-letno tradicij

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering je lani zabeležil 30-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.