22:02, pon, 20. Maj

Za sofinanciranje promocije vodilnih turističnih destinacij 1,2 milijona evrov





Slovenska turistična organizacija (STO) je v uradnem listu objavila javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2022. Na voljo je 1,2 milijona evrov, roka za oddajo vlog pa sta dva, in sicer 11. maj in 6. junij, obakrat do konca dneva.

STO bo z razpisom sofinancirala aktivnosti oglaševanja vodilnih destinacij tako v spletnih kot klasičnih medijih ter upravljanje digitalnih komunikacijskih kanalov in pripravo vsebin za komunikacijske kanale in za medijski zakup. Krila bo tudi del stroškov razvoja, nakupa in implementacije novih naprednih tehnoloških rešitev ali nadgradnjo obstoječih.

Kdo je upravičen do sredstev?

Prav tako bo primaknila sredstva za uporabo licenc za vzpostavitev ali delovanje naprednih digitalnih rešitev, pripravo in organizacijo študijskih potovanj ter izobraževanj s področja razvoja in promocije trajnostnih in digitalnih vsebin za ponudnike. Med upravičenimi aktivnostmi pa so še priprava, oblikovanje in izvedba projektov z vplivneži in lastnih spletnih webinarjev ali drugih virtualnih predstavitev.

Do sredstev so upravičene organizacije, ki na območju ene od opredeljenih vodilnih destinacij izvajajo funkcije nosilca razvoja in promocije turizma in imajo za izvajanje teh funkcij podporo lokalnih destinacijskih organizacij oziroma občin na svojem območju. Gre lahko za zasebne ali javne zavode, javne gospodarske zavode, občine, lokalne turistične organizacije in druge neprofitne organizacije, ki delujejo na področju turizma.

Dinamika sofinanciranja bo določena s pogodbo o sofinanciranju med STO in prijaviteljem

Na območju ene vodilne destinacije bo sofinanciranje odobreno zgolj eni organizaciji. V kolikor bo na razpis prijavljenih več organizacij iz iste vodilne destinacije, ki bodo vsebovale podporo istih destinacijskih organizacij oziroma občin, bodo take prijave izločene kot neustrezne in zavržene, navaja besedilo razpisa.

Dinamika sofinanciranja bo določena s pogodbo o sofinanciranju med STO in izbranim prijaviteljem, skladno s finančnim načrtom STO za leti 2022 in 2023 in v odvisnosti od razpoložljivosti finančnih sredstev.

Načrtovana maksimalna višina sofinanciranja upravičenih stroškov posameznih upravičencev je določena v prilogi razpisa, za vsako vodilno destinacijo posebej. Vloge je mogoče oddati po pošti ali osebno.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.