09:36, pet, 3. Maj

Začasna ureditev trgov





Iz Mestne občine Maribor so pravkar sporočili, da so pričeli z začasnima ureditvama Glavnega trga in Rotovškega trga.

-glavne-znamenitosti-Glavni_trg1_Slovenia_Slovenija_Maribor_Pohorje_Marko_Petrej

Danes se je pričela začasna ureditev Rotovškega trga. Zaradi dotrajane površine na trgu, posledično pa varnosti pešcev in kolesarjev, se bo tamkajšnja površina nasula z drobljencem in se uvaljala na višino odstranjenega tlaka. Prav tako se bo dodatno namestila urbana oprema – klopi in drevesa v koritih. Po končani začasni ureditvi bo dovozno pot, ki je bila marsikdaj uporabljena za nedovoljeno parkiranje, zaprta s potopnim valjem.
Dela bodo končana predvidoma v začetku junija. Izvajalec je podjetje Nigrad, vrednost ureditve pa znaša 29 tisoč evrov.
Poudarjamo, da gre za začasno ureditev, ki ne pomeni odstopa Mestne občine Maribor od prenove Rotovškega trga in Mariborske knjižnice kot celote. Te dni smo na pristojno ministrstvo podali razlago na pritožbo, ki je bila podana s strani stanovalca na dovoljenje za začetek druge gradbene faze.

Minuli petek se je pričela začasna ureditev Glavnega trga. V njej bo Mestna občina Maribor uredila peš cono s potopim valjem na zdaj vse prevečkrat divjem parkirišču na Židovski ulici. Prav tako se bo osrednje območje današnjega asfaltiranega platoja začasno preuredilo v mini park, v katerem bo postavljena urbana oprema (klopi, koši, pitnik), zasajena bodo tudi drevesa. Možna je kasnejša ureditev gostinskega vrta, saj je vsa komunalna infrastruktura že na lokaciji. Dela bo izvajal Nigrad. Vrednost ureditve znaša 30 tisoč evrov, dela pa bodo končana predvidoma do konca prihodnjega meseca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.